Vagter blev pistoltruet og bagbundet

Røvertrioen, der søndag slog til mod Antvorskov Kaserne, truede vagterne med både pistol og gevær inden de bagbandt dem, oplyser politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en særdeles ublid medfart, som vagterne på Antvorskov Kaserne blev udsat for, da maskerede røvere søndag slog til og tog et stort antal skydevåben. Det fremgår af en døgnrapport fra Sydsjællands Politi.

Ifølge politiet indfandt den maskerede trio sig i vagtlokalet klokken 03:10 med både pistol og gevær. Herefter blev vagterne, der i bogstaveligste forstand blev taget på sengen, bagbundet, inden røverne forsynede sig med et endnu ukendt antal våben fra et af kasernens våbendepoter.

Ifølge oberst Ib Hedegaard Sørensen, har alle tre vagter fået tilbudt hjælp af en krisepsykolog oven på røveriet.

Politiet vil mandag morgen ikke oplyse, hvor mange våben de er stjålet, endsige hvor mange forskellige depoter røverne nåede at plyndre.

Området ved indgangen til portvagten på Antvorskov Kaserne:

Ifølge BT slap røverne af sted med 11 tunge maskingeværer, 20 lette maskingeværer, 140 militærgeværer samt 35 pistoler.

Garnissionskommandanten på Antvorskov Kaserne, Ib Hedegaard Sørensen, kalder det en "nærliggende mulighed", at folkene bag søndagens våbenrøveri tidligere har haft deres daglige gang på kasernen

- Det er min opfattelse, at røverne var utrolig stedkendte og havde et detaljeret kendskab til området, siger han.

Efter kasernechefens opfattelse var røveriet umuligt at gardere sig imod.

- Hvis folk har tilstrækkeligt onde hensigter og er tilstrækkeligt bevæbnet, så er det ikke muligt at sikre sig mod røveri, siger han.

Antvorskov Kaserne har dog efter røveriet fordoblet vagten. Senere mandag mødes ansvarlige for sikkerheden på landets kaserner for at afklare, om beredskabet skal hæves permanent på landets kaserner. 

De stjålne våben bliver brugt af de danske kamptropper, som lige nu er ved at forberede sig på at rejse til Afghanistan i slutningen af januar eller begyndelsen af februar. En del af soldaterne har mistet deres personlige geværer af typen M/95, som de har brugt under hele træningen og skulle have med på missionen. For dem betyder røveriet ekstra skydeøvelser, siger major og presseofficer John Nielsen fra Lokalstøttecenter Vestsjælland på Antvorskov Kaserne.

- I de kommende dage får soldaterne formentlig udleveret nye geværer, som de skal klargøre og blive fortrolige med, inden de skal af sted, siger han. 

De danske soldater i Afghanistan har tidligere udtalt frustration over, at de ikke altid fik lov til at beholde deres gevær fra træningen på missionen i Afghanistan.