¨

Væbnet befrielsesaktion på psykiatrisygehus i Slagelse - bandeleder på flugt

01:20

Politiet er massivt til stede omkring Psykiatrisk Afdeling i Slagelse. Video: René Lind - Lind Foto

Politiet er tirsdag rykket ud til Psykiatrisygehuset i Slagelse, hvor en mand er blevet befriet. Medier skriver, at der er tale om et ledende bandemedlem.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er tirsdag aften massivt til stede i området omkring Psykiatrisygehuset i Slagelse. 

Politiet oplyser i en pressemeddelelse, at der er tale om en bevæbnet befrielsesaktion, og at der blev affyret skud i forbindelse med aktionen.

Ingen er kommet noget til.

Politiet leder nu efter gerningsmændene og den mand, der er blevet befriet. Det er uvist, hvor mange gerningsmænd, der er tale om.

- Der er umiddelbart ingen grund til bekymring for almindelige borgere, men hvis man ser noget mistænkeligt i denne anledning, bør man henvende sig til politiet og ikke selv forsøge at tage kontakt, udtaler politiinspektør Kim Kliver, Sydsjællands og Lolland Falsters Politi.

Befrielsesaktionen fandt sted klokken 16.52.

Medier: Bandeleder flygtet

Både TV 2 og Ekstra Bladet skriver, at det er en bandeleder fra gruppen NNV, der er flygtet, men det ønsker Kim Kliver ikke at kommentere på over for TV2 ØST.

NNV er en del af bandekonflikten i København og er i konflikt med gruppen Brothas.

Der er hundepatruljer, betjente bevæbnede med maskinpistoler og en kriminaltekniker på stedet. Vores reporter på stedet fortæller desuden, at en bil er blevet undersøgt for fingeraftryk. Det er tale om en hvid Peugeot.

TV 2 har talt med et vidne, som kort før politiets ankomst så en sølvgrå bil med gaffatape over nummerpladen.

Vidnet blev først overhalet af bilen, og lidt senere så han den holde parkeret foran indgangen til sygehuset sammen med to andre lyse biler. Bilerne forlod stedet i en fart, og politiet ankom samtidig med, at vidnet forsøgte at kontakte netop ordensmagten.

Artiklen fortsætter under billederne. 

  Foto: René Lind

  Foto: René Lind

Psykiatrisygehuset rummer blandt andet flere voksenpsykiatriske afsnit, retspsykiatriske afsnit og sikringsafdelingen. Denne afdeling samt de øvrige psykiatriske afsnit er placeret i et område ved siden af resten af Slagelse Sygehus tæt på Vestmotorvejen.

Politiet har i øjeblikket ikke flere oplysninger, men vil melde løbende ud på Twitter og Politi.dk.

Region Sjælland vil ikke kommentere på befrielsesaktionen og henviser til politiet. 

  Foto: René Lind - Lind Foto

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App