Våbenrøveri kunne være undgået

Tillidsmænd på Antvorskov kasserne kritiserer i dag ledelsen for ikke at have hørt deres advarsler om, at sikkerheden omkring våbnene var for lemfældig. Chefen indrømmer, at sikkerheden ikke var tilstrækkelig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre soldater blev lørdag aften overfaldet i vagtrummet af mindst tre røvere og truet til at udlevere koden til våbendepotet.

- Hvor meget overrasker det dig, at det kunne ske? Ikke synderligt, siger Rolf Paulsen, tillidsmand for Gardehusarregimentet på Antvorskov kasserne.

- Vi har snakket om, at det bare var et spørgsmål om, hvornår det skete og det gjorde det så nu, siger Søren G. Nielsen, bestyrelsesmedlem i Hærens konstabel- og korporalforening.

De to tillidsmænd har det sidste år klaget til den lokale ledelse og til hærens overordnede sikkerhedsafdeling. De ville gerne flyttes til en mere sikker vagt.

- Vi ville gerne om i den gamle hovedvagt, for der har man et bedre udsyn og man kan se, hvem der kommer. Jeg vil våge den påstand, at det ikek kunne være sket der, siger Rolf Paulsen. 

I den nuværende vagt kunne soldaterne ikke se røverne, før de stod med gevær og pistoler foran dem. Derfor må sikkerhedschefen i dag give tillidsmændene ret i deres klage.

- Det er muligt, at soldaterne vil føle sig mere sikre, fordi de har udsyn. Er du så enig i deres kritik? For deres personlige sikkerhed som situationen er i dag, så må jeg give dem ret, siger major J.V Nielsen, som også er sikkerhedsansvarlig på regionens kasserner. 

Røveriet kunne i følge sikkerhedschefen være undgået, hvis blot døren til hovedbygninge havde været låst.

- Så havde situationen set anderledes ud. Havde de haft tid til at finde deres gevær? Ja, også det, siger majoren.

Røveriet giver altså anledning til en del selvkritik.

- Har du så gjort dit arbejde godt nok, når et væbnet røveri kan ske? Nej, slår majoren fast.

Den ærlige udmeldig glæder tillidsfolkene, men garderhusarregimentet har fået en alvorlig skam plet, mener de.

- Jeg er flov, må jeg indrømme og er langt fra tilfreds, siger Rolf Paulsen.

- Jeg synes, det er pinligt og flovt, at man ikke har været opmærksom på det, siger Søren G. Nielsen.

Røveriet er det største fra en kasserne i nyere historie.