¨

Utilfredshed med stiplan

Foto: TV ØST

Slagelse Kommune er kommet med et udkast til en stiplan. Der blev lørdag holdt borgermøde, hvor omkring 100 var mødt op. De fleste var utilfredse med stiplanen.

Tilbage i 2007 kom Slagelse Kommune med et udkast til en stiplan. Lige nu er høringsperioden, hvor man kan gøre indsigelser imod den. Lørdag var der borgermøde i Slagelse, hvor omkring 100 personer var mødt op for at give udtryk for deres holdning til stiplanen.

- Du vil aldrig kunne lave kommuneplaner, hvor du ikke er nødt til at tilsidesætte enkelte borgeres interesse, siger Niels Jørgensen (C), der er formand for By- og Byggeudvalget i Slagelse Kommune.

Mange af de fremmødte til borgermødet var utilfredse med stiplanerne. Og dem vil der blive lyttet til.

- Jeg kan love, at vi ser på alle de ting, der er kommet ind og vi bearbejder det. Inden vi er færdige, kommer vi med en stiplan, der har en bredere opbakning, siger Niels Jørgensen.

Sti går igennem grund

Jan Christensen har boet i det samme hus siden 1982. Ifølge udkastet til stiplanen skal en sti gå ned igennem deres private fællesvej, og hen igennem deres indkørsel, ud over en mark og igennem hans have.

- Jeg synes, det er så grænseoverskridende. Jeg tror heller ikke, at andre ville finde sig i det uden at råbe op om det. Så det er også det, jeg gør, siger Jan Christensen.

Det er han ikke ene om. Mange af Jan Christensens naboer, er også utilfredse med de nuværende stiplaner. For Jan Christensen er det ligegyldigt hvor mange, der vil benytte sig af stien.

- Det er jo sådan set ligemeget, om det er én om måneden eller ti om dagen, man ved det aldrig. Det er trods alt ind igennem vores private ejendom, de kommer. Vi har jo købt det, fordi vi godt vil have fred. Det er jo ikke fordi, vi vil invitere gæster, det kunne vi jo selv gøre, siger Jan Christensen.

Der er høringsfrist omkring Slagelse Kommunes stiplan den 18. marts. Du kan læse mere om stiplanen her...

02:04 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App