¨

Usikkerhed om skolelukninger

Foto: TV ØST

Antallet af skolelukningner i Slagelse Kommune bliver alligevel ikke så omfattende, som først foreslået. Men hvor mange og hvilke skoler, der står til lukning, er endnu en gåde.

Den oprindelig plan om at lukke seks skoler i Slagelse Kommune bliver ikke til noget. Det fastlår formanden for BUI-udvalget Stén Knuth (V) over for Sjællandske.

Udmeldingen kommer efter at man på rådhuset har kigget nærmere på de 119 høringssvar fra lokale borgere og politikere. I alt 6-700 sider med forslag og indsigeleser til kommunens skolestruktur.

- Nu skal vi i gang med at nærlæse det hele og lave beregninger på nogle af forslagene, siger Stén Knuth, som lover, at alle henvendelser vil blive grundigt læst og overvejet.

Hvor mange skoler, der skal lukkes er endnu uvist, men han understeger dog, at det bliver en "mindre omfattende model, end den der først var lagt op til."

Vil have bred enighed

Ifølge Stén Knuth venter der nu nogle svære forhandlinger. Han giver splittelsen hos Socialdemokraterne skylden, efter at der fra partiets nuværende og forhenværende medlemmer er kommet mange forskellige udmeldinger omkring skolelukningerne. Derfor bliver det en kamp, at få parterne til at nå til enighed om emnet.

- Mit udgangspunkt har hele tiden været, at der skal være bred enighed om dette her. Det nytter ikke med en snævner 15-16 belsutning i byrådet til så afgørende et spørgsmål, siger Stén Knuth til Sjællandske.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App