¨

To usædvanlige rambuktyverier på Uno-X

Foto: René Lind

Tankstationerne i Jyderup og Slagelse fik i nat uventet besøg, da gerningsmænd kørte ind i pengeautomaterne.

Det var langt fra en stille nat på Uno-X tankstationerne i Jyderup og Slagelse natten til onsdag. Alarmerne fra tankstationernes pengeautomater gik i gang, da en bil på usædvanligvis begik rambuk i dem.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi kunne man konstatere, at pengeautomaten på Uno-X tanken i Jyderup var fjernet fra sin plads, så kun fundamentet stod tilbage.

- På en eller anden måde har man brækket seddelautomaten op fra fundamentet på tankstationen. Det tyder på, at man har brugt et kraftigt køretøj til det og transporteret seddelautomaten væk, siger Martin Bjerregaard, pressemedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Usikkert om rambuktyve fik noget med sig

Senere i dag skal politiet i kontakt med Uno X.

- Vi ved på nuværende tidspunkt ikke, om de har fået noget med sig, og om der er nogle værdier i seddelautomaten, siger Martin Bjerregaard.

Efterlod stjålet bil

På Uno-X tanken i Slagelse stak gerningsmændene af og efterlod den stjålne bil, de havde brugt, efter at have forsøgt at vælte endnu en pengeautomat. Her er det ikke lykkes gerningsmændene at slippe afsted med nogle penge.

- Jeg har en formodning om, at man kører den ned i den tro, at der er penge i den. Men det kan være svært, når man ikke ved hvordan sådan en er indrettet, siger Søren Østervig, vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Relation til hinanden

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fortæller man, at de to rambuktyverier højst sandsynligt har relation til hinanden.

- Det var den samme bil, som de lagde en benzinstander ned med i Jyderup, siger Søren Østervig.

Midt- og Vestsjællands Politi fortæller, at der, ligesom i Slagelse, var tale om en sølvfarvet bil ved Uno-X i Jyderup, og at det tyder på, at der er en vis sammenhæng mellem de to biler, men kan endnu ikke bekræfte, at det er den samme bil, der har været på spil.

Samme fremgangsmåde 

- Hvis det er samme fremgangsmåde, hvor man fjerner automaten, så er der ingen tvivl om, at det hænger sammen, lyder det fra Martin Bjerregaard.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi mener man, at der er tale om tre personer. Ifølge Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi flygtede gerningsmændene i ukendt retning efter deres forsøg på at vælte seddelautomaten på tankstationen i Slagelse.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App