Urolig uge i Nordbyen

Smadrede gadelamper, brændte biler og overfald. Det er, hvad beboerne på Schackenborgvej i Slagelse har måtte finde sig i den sidste uge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Formanden for Slagelse Almennyttige Boligselskab kan tælle intet mindre end 76 smadrede gadelamper på bare en uge, og det er han godt træt af.

- Det er møgirriterende både for de ansatte og beboerne. Det gør det utrygt herude, siger Poul-Erik Johansen.

Som om det ikke skulle være nok med smadret gadebelysning, så blev der også begået et overfald på Schackenborgvej i går aftes. En mand blev, ifølge de kilder TV2 ØST har talt med i dag, slået i hovedet med et jernrør. Det skete, fordi han forsøgte at forhindre et biltyveri. I sidste weekend blev der desuden brændt biler af i Nordbyen, og det er altsammen noget, der gør beboerne mindst lige trætte af det som formanden for boligforeningen.

- Jeg synes, at det er noget skidt, for det er jo os, der ender med at betale for det. Jeg kan ikke forstå, at der er nogen, der skal gå og ødelægge det hele, siger Kurt Jensen, som bor på Schackenborgvej.

- Ja, det er jo ikke noget, man er stolt af. Jeg tør jo næsten ikke gå ud om aftenen alene. Man kan jo aldrig vide, om man ender på et forkert sted på et forkert tidspunkt, siger Birgit Christensen, som også bor på Schackenborgvej.

I tirsdags satte borgerne i Slagelse Kommune krydser til kommunalvalget. Socialdemokraten Lis Tribler er forsat borgmester. Hun er da heller ikke i tvivl om, at Nordbyen er et punkt, der står højt på dagsordenen.

- Det er uacceptabelt, og jeg er mindst lige så frustreret over det som beboerne derude. Jeg tror, at jeg taler på vegne af alle i byrådet, når jeg siger, at det er noget, vi skal meget arbejde med de næste fire år, siger Lis Tribler.

På Schackenborgvej har viceværten udskiftet samtlige lamper. Beboerne skal nu betale de omkring 25.000-30.000 kroner, som lamperne koster. Hærværk som det her er nemlig ikke noget, forsikringen dækker.