¨

Uro i FC Vestsjællands spillertrup

Foto: TV ØST

FC Vestsjælland vandt kun en af de sidste otte kampe i 1. division. Nu viser det sig, at forklaringen sandsynligvis skal findes på de indre linjer i klubben.

TV2 ØST kan pinsesøndag fortælle, at store dele af spillertruppen er stærkt utilfredse med deres træner, den tidligere landsholdsspiller Michael Schjønberg.

Den tidligere FC Vestsjælland-angriber Andreas Mortensen spillede i klubben frem til nytår. Og han genkender stemningen:

- Kritikken i spillertruppen stod også på, mens jeg var i klubben. Schjønbergs ledelsesstil er management by fear, og på lang sigt slider det på spillerne, siger han.

TV2 ØST har kontaktet en række spillere, der dækker et bredt udsnit af FC Vestsjællands trup her i foråret. Ingen af dem ønsker at få deres navn frem - men kritikken er krads og kører på følgende:

1) Træneren har ikke noget spillekoncept. 2) Spillerne savner kontinuitet på holdet, men er mere forvirret, fordi træneren konstant skifter taktik og spillere. 3) Trænerens oplæg til kampene virker tilfældige. 4) Træneren er for dårlig til at finde nye spillere.

Andreas Mortensen spillede i tre år i FC Vestsjælland. Derfor kender han Schjønbergs ledelsesstil bedre end de fleste.

- Schjønbergs ledelsesstil skaber usikkerhed hos spillerne, fordi han er uberegnelig. Vi vidste aldrig hvor vi havde ham. Det led mange under, siger Andreas Mortensen, der mener at spillernes kritik af manglende kontinuitet på holdet er helt berettiget.

- Se på Kristoffer Wichmann her i foråret. Så spiller han centerforsvarer, så back, så højrekant, så central midtbanespiller. Så angriber. Alt i mens holdet skifter fra 4-4-2 til 3-4-3 og 4-3-3. Det gør, at holdet mangler kontinuitet og flow i spillet, som i sidste gør, at FC Vestsjælland mister point. 

Hverken Michael Schjønberg eller direktør Gert Hansen har ønsket at svare på kritikken.

03:19 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App