Ungefest endte helt galt

Smadrede toiletter, blod og klistrede sprutgulve og vægge. En ungdomsfest, der på papiret var for 12-16-årige, endte i weekenden helt galt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var et kedeligt syn, der mødte Keld Nygaard Kristensen, da han tidligt lørdag morgen mødte op i Hemmeshøj Forsamlingshus i Vemmelev.

Har havde en større gruppe unge fredag holdt fest, men den gik ikke helt som forventet - hverken for festarrangøren eller for Keld Nygaard Kristensen som udlejer af festlokalerne.

- Vi kører med et online bookingsystem, og der blev der skrevet, at der skulle holdes en fest for 12-16-årige, der gerne ville hoppe rundt til lidt musik fra en dj. I min verden betyder det, at der er tale om et sodavandsdiskotek, men vægge og gulve er klistret til af sprut, og jeg har fået at vide af naboerne, at politiet lukkede festen klokken 1.30 natten til lørdag, fortæller Keld Nygaard Kristensen, der er med i forsamlingshusets betyrelse og ansvarlig for udlejningen af det.

Brøndby og FCK fans

Lokalpolitiet i Slagelse bekræfter, at de var forbi adressen i lørdags for at dæmpe gemytterne. Angiveligt skulle der være dukket en større gruppe uinviterede personer op til festen, hvilket måske er årsagen til, at der er opstået ballade. De betjente, der var derude, har noteret, at der var tale om nogle Brøndby og FCK-fans, men hvem der står bag det hærværk, der er udøvet derude, ved ordensmagten ikke, da der ikke er oprettet nogen sag.

Til gengæld kan Keld Nygaard Kristensen fra forsamlingshuset berette om en smadret toiletkumme, et afrevet håndtag på handicaptoilettet, et smadret spejl og flere toiletbrætter, der er revet af. Samtidig var der blod på et af toiletterne, og han gætter på, at det stammer fra en, der har skåret sig på det smadrede toilet.

Far ender med regningen

Keld Nygaard Kristensen blev tirsdag aften kontaktet af den unge mand, der stod for festen i fredags. Forsamlingshuset var lejet i hans fars navn, men tirsdag tog han sig altså selv sammen til at ringe til Keld Nygaard Kristensen.

- Jeg tog en alvorssnak med ham og forklarede ham lidt om de regler, de har brudt. Desværre er den her form for fest ikke et enkeltstående tilfælde. Det sker jævnligt, at der er de her posefester, hvor man inviterer Gud og hver mand på Facebook, og så dukker folk op med en pose øl eller sprut, eller de køber alkohol der, selv om det ikke er tilladt at sælge alkohol i forsamlingshuset, medmindre man har bevilling eller har inviteret efter særlige foreskrifter, siger Keld Nygaard Kristensen, der også har erfaringer med, at der bliver taget entre i døren, hvilket gør festen til en offentlig fest, hvor det typisk kan være svært at afvise gæster.

Onsdag formiddag var han og en anden igen i forsamlingshuset for at fortsætte rengøringsarbejdet fra festen i fredags. Regningen for de ødelagte genstande ender hos den unge arrangørs far, som ifølge Keld Nygaard Kristensen står til at skulle betale omkring 15.000-20.000 kroner.