Unge siger fra overfor Motalavejs-bøller

Det er nogle få bøller, der ødelægger det for alle de andre, siger 2 unge med tilknytning til det omdiskuterede kvarter i Korsør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er utroligt, at nogen er bange for at gå på Motalavej! Men folk ved ikke, at det er nogle få, der ødelægger det for de andre herude.

Sådan siger Laura Caspersen, der sammen med kammeraten Ali Zaeim i en video på facebook lægger afstand til bøllerne i kvarteret.

De er trætte af, at alle unge i området nu identificeres med bande-aktivitet, og at deres kvarter nu er et sted, som er kendt for ballade.

- Hvis man ikke kender området, så er det klart, at mange bliver skræmt af de billeder, som man har set i tv. Men virkeligheden herude er altså, at der er godt at være. Det er nogle få, der ødelægger det for alle de andre, siger Laura Caspersen til TV2 ØST.

Venner spørger: Er du bandemedlem

I videoen på facebook fortæller de 2 unge om hvordan de oplever, at deres kvarter stemples i offentligheden på grund af uroen og angrebne på brandfolk og politi. Samtidig fortæller Ali Zaeim om, hvordan han af kammeraterne pludselig konfronteres med spørgsmål om, om han selv er bandemedlem, blot fordi han er indvandrer, ung og fra kvarteret.

- Vi synes, at det er respektløst, det som de såkaldte bandemedlemmer laver. Det er irriterende, at de gør det svært for alle os andre, fortæller de.

Du kan selv se de unges video her