Unge samles på e-sport camp: - Jeg vil lære nye folk at kende

Lidt søvn og masser af hygge er nogle af ingredienserne på e-sport camp i Slagelse.

FIFA, Fortnite, Minecraft og Counter Strike. Ukendte ord for nogen, men for 26 unge i Slagelse er det lige nu deres hverdag frem til torsdag.

Det er nemlig nogle af navnene på de spil, som bliver spillet på denne uges e-sport camp i Slagelse, der bliver afholdt af Sørby Esport.

Én af deltagerne af Jonas Petersen fra Korsør.

- Jeg er taget på sommercamp for at lære nye folk at kende og for at dele interessen for spil. Så kan jeg måske lære nogle nye tips og tricks, og jeg kan hjælpe andre, der måske ikke er ligeså gode som mig.

Han spiller især spillet Rocket League, hvor han er i top 200 i Danmark.

- Rocket League er et sportsspil. Det handler om at score mål, ligesom i fodbold, men man styrer en bil, der kan flyve ved hjælp af boostere, man samler op på banen. Så handler det om at score flest mål og vinde kampen, siger Jonas Petersen.

Jonas Petersen fra Korsør er taget på camp for at få nye venner.
Jonas Petersen fra Korsør er taget på camp for at få nye venner. Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST

Aktivering af de unge

Det er foreningen Sørby Esport, der står bag campen. De har taget initiativet for at få gang i de unge.

- Det er for at aktivere de unge i kommunen. Nu har de siddet en masse inde og været isoleret det sidste år med onlineundervisning, så vi vil gerne samle dem igen og styrke deres sociale sammenhold og mærke den energi, der er, når de spiller sammen, siger Lucas Huelle, campansvarlig hos Sørby Esport.


Campen varer i alt fire dage og er fyldt med masser af hygge. Dog bliver det nok ikke til så meget søvn.

- Ikke så meget som deres forældre nok gerne vil have. Men det er ferie, og de skal have lov til at hygge sig. Det bliver nogle lange nætter, men de er fornuftige nok til at stå op til morgenmaden, siger Lucas Huelle, der pointerer, at der også er indlagt fysisk aktivitet.

- Vi skal ud og lave fysisk aktivitet to af dagene. Når de sidder så meget ned, så er det vigtigt at få pulsen op, så man ikke er helt ør i hovedet, siger Lucas Huelle.

I næste uge er der endnu en camp hos Sørby Esport.

Der bliver spillet en masse computer på e-sport camp.
Der bliver spillet en masse computer på e-sport camp. Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST