¨

Unge rødder: Politiet er bange for os

Foto: TV ØST

En gruppe unge, som står bag de seneste dages ballade på Motalavej i Korsør, står nu frem. Det er lykkedes dem at gøre politiet bange, siger de.

Vi mødes med en ung mand på Motalavej i Korsør. Han fortæller, at han står i spidsen for den gruppe af unge, som lavede ballade til nytår.

- Vi kalder os for mafia-gruppen. Ingen kan fucke med os. Jeg sværger.

Han siger, at optøjerne handlede om at vise politiet, hvem der bestemmer i kvarteret. En magtkamp, som de unge siger, de vandt.

- Der blev skudt efter politiet. De stak af som små hunde. De blev bange og sked i bukserne, siger han.

Vores tradition
I løbet af nytårsnatten satte de unge ild til 14 containere. Da brandvæsenet kom frem, blev de angrebet med bomberør. Brandmændene følte sig så truet, at de opgav og kørte fra stedet. Men også der blev de angrebet af kanonslag.

- Hvordan kan det være fint nok at skyde bomberør efter andre mennesker?

- Det er vores tradition. Det er vores område, svarer den unge mand til vores spørgsmål.

Igen i dag var der ballade i kvarteret. En af politiets vogne holdt parkeret i området og fik smadret flere ruder. Ifølge de unge kunne betjenten ikke stille noget op og kørte derfra. De unge så det som endnu en sejr over politiet.

- Det er vores kvarter, og hvis politiet er utilfredse, så er vi klar.

Vi er ikke bange
TV2 ØST har talt med politiet i dag, og her afviser politikommissær Peter Compen fra lokalpolitiet i Slagelse, at han og kollegerne er bange for at komme på Motalavej.

- Det er helt forkert. Vi er overhovedet ikke bange for dem, og vi kører selvfølgelig frem, når det er nødvendigt. Det er klart, at der er ingen betjente, der ønsker at køre frem og få en raket skudt i hovedet, men vi rykker frem, hvis det er nødvendigt, og det gør vi altid, siger Peter Compen.

03:55 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App