Unge oplever ofte et dårligt psykisk arbejdsmiljø

Det kan være hårdt at starte på et nyt job. Mange unge oplever nemlig, at de ikke trives med deres nye kollegaer, og at de bliver holdt udenfor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter uddannelsen kan de være svært at vænne sig til et liv på arbejdsmarkedet. Derfor skal der mere fokus på unge og deres psykiske arbejdsmiljø, mener Videncenter for Arbejdsmiljø.

For at få en god start på arbejdslivet må man vide, hvad man selv kan gøre, og hvem der kan hjælpe. Et godt psykisk arbejdsmiljø er noget, der skabes i et samarbejde mellem ledelse og medarbejdere, fortæller Pia Heidi Nielsen, der arbejder for FOA i Sydsjælland.

Videncenter for Arbejdsmiljø havde i dag inviteret studerende fra SOSU-uddannelsen i Slagelse til et arrangement om arbejdsmiljø. Her deltog en række repræsentanter fra arbejdsmarkedet. Blandt andre Center for Sundhed og Omsorg i Slagelse kommune, Arbejdstilsynet, KL og FOA. For de unge skal have redskaberne til, hvordan de takler konflikter på arbejdspladsen.

Og en der ville have nydt godt af arrangementet i dag, er Ida Jørgensen. Hun er nu udannet SOSU medhjælper, men under sin praktik oplevede hun at føle sig udenfor, og at hun stod helt alene.

- Det var sådan til sidst, at jeg ikke gad møde op, fordi det gjorde mig helt trist inden i. Min kæreste sagde også, at han kunne se på mig, at jeg ikke trives på mit arbejde, fortæller hun.

Derfor var hun ved at tage en drastisk beslutning.

- Om jeg skulle stoppe med uddannelsen. Om jeg skulle gå en anden vej i stedet for. Men det gjorde jeg heldigvis ikke, og nu er jeg glad for der hvor jeg er, fortsætter hun.

Nu er Ida Jørgensen afløser hos hjemmeplejen på Smedegade i Slagelse. Og hun er ikke i tvivl om, at hun er havnet det helt rigtige sted.

- Jeg elsker mit job. Jeg har nogle gode kollegaer og ledere, som er parate til at hjælpe, når man har brug for det.

Men hun ville ønske, at hun havde haft samme mulighed som de studerende i dag.

-   Havde jeg været til nogle kurser inden og fået nogle redskaber til, hvad jeg kunne gøre. Om man skulle snakke med dem eller noget. Men det er man lidt bange for, når man kommer ud som elev, men vil jo ikke have, at de vender sig mod en.

Mødet er et led i den europædiske arbejdsmiljøuge, der i denne uge fokuserer på stress og det psykisk arbejdsmiljø.


Nyhedsoverblik