Unge mænd lagde sten på togskinner - sigtet for groft hærværk på godstog

Et godstog blev beskadiget af fire unge mænd, der lagde skærver på skinnerne. Nu er de sigtet for groft hærværk, imens erstatningskravet gøres op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fire unge mænd er torsdag blevet sigtet for at udøve hærværk på et godstog. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Hændelsen fandt sted i påsken. Natten til torsdag den 9. april lagde de fire unge mænd skærver på jernbaneskinnerne ved Højbjergvej, der føres over banen på en bro lidt øst for Korsør.

Skærver er de sten, som normalt ligger under skinnerne. Efterfølgende passerede et godstog jernbanestrækningen. Idet godstoget kørte hen over skærverne, skete der skader på lokomotivet.

Groft hærværk

Politiet modtog anmeldelsen klokken 1.30 og sendte efterfølgende en hundepatrulje til stedet.

Toget måtte efterfølgende returnere til værkstedet med nedsat hastighed.

Omfanget af skaderne er endnu ikke blevet fastsat i form af et erstatningskrav. Men politiet har fundet frem til fire formodede gerningsmænd – alle fra lokalområdet.

Det er fire unge mænd i alderen 17-20 år, og i går torsdag blev de alle fire sigtet for groft hærværk, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i den seneste døgnrapport.

Hærværksmænd camperede

I døgnrapporten for hærværksnatten den 9. april, oplyste politiet, at hundene fra patruljen, der ankom til stedet, fandt et spor fra jernbanen ned til en shelterplads. Her havde de fire personer slået lejr.

De fire blev anholdt klokken 02.55 og sigtet for forstyrrelse af transportmidler.

De blev taget med på stationen, hvor de blev afhørt, før de blev løsladt igen klokken 07.00.