¨

To unge mænd fængslet for bankrøveri

Foto: TV ØST

To mænd på 19 og 20 år blev lørdag varetægtsfængslet for et bankrøveri i Slagelse, fredag formiddag. De to blev fængslet i fire uger i et lukket grundlovsforhør i Nykøbing Falster.

 

Politiet skød efter flugtbilen efter røveri mod Danske Bank i Slagelse. De to mænd i flugtbilen kørte galt.

Politifolk affyrede mindst tre skud mod en bil med de to mænd, der fredag forsøgte at flygte fra et mislykket bankrøveri mod Danske Bank på Nytorv i Slagelse.

Statsadvokaten for Sydsjælland undersøger nu episoden.

Personale og kunder forsøgte at overmande røveren inde i banken, så han valgte et taktisk tilbagetog. Sammen med en medgerningsmand flygtede han i en VW Golf.

En politipatrulje så bilen på vejen mod Næstved og optog forfølgelsen. Røverne kastede partisansøm på vejen i et forgæves forsøg på at ryste patruljen af.

Men til sidst var hele fire patruljekøretøjer efter røverne.

Kort før en rundkørsel ved Næstved blev en af patruljevognene mast ud i et autoværn af de flygtende røvere. Patruljevognen fik så store skader, at den ikke kunne fortsætte.

Efter den episode - og fordi man nærmede sig Næstved - besluttede to betjente i hver sin patruljevogn at skyde mod røverne.

- De har forklaret, at de skød mod bilens dæk. Den ene affyrede et enkelt skud, den anden affyrede flere end to, fortæller Line Scharf fra statsadvokaturen.

Kort efter skudepisoden kom den flygtende bil i skred og væltede. Det er uvist om og i givet fald hvor, politiets skud ramte bilen.

De to mænd er i forvejen kendt af politiet.

01:04 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App