- Der er desværre et langt spring fra interesse og så til rent faktisk at deltage, siger Jan Larsen, der er turplanlægger og sekretær i Natteravnene Slagelse.
Lokalafdelingen af den frivillige organisation, der sørger for at skabe tryghed i nattelivet, har sammen med foreningens hovedkvarter i København flere gange forsøgt at få en lokalafdeling tilbage til Korsør.
Der skal sådan set bare en enkelt ildsjæl til, så hjælper vi til
Det er cirka fem år siden, Natteravnene sidst gik rundt i Korsørs gader i deres karakteristiske gule jakker i aften- og nattetimerne. På trods af gentagne henvendelser fra lokale borgere er det ikke lykkedes at oprette en ny lokalafdeling. Sidste forsøg var i efteråret, hvor Natteravnene forsøgte at oprette en selvstændig lokalafdeling i Korsør.
- Vi havde booket lokale på biblioteket til et informationsmøde, men vi blev nødt til at aflyse, fordi der kun var fem, der havde tilmeldt sig, selvom vi havde fået cirka 30 henvendelser fra interesserede, siger Jan Larsen.
Der skal som regel være mindst 15 forhåndstilmeldinger, hvis Natteravnene skal afvikle et informationsmøde.
Medlemmer strømmer til
Natteravnene Slagelse oplever ellers stigende interesse. Men interessen har ikke spredt sig til Korsør.
- Vi får mange nye frivillige i Slagelse. Under og lige efter corona tog vi et dyk, hvor mange meldte sig ud, men i den seneste tid er interessen kommet tilbage, så vi nu er oppe på omkring 50 medlemmer, og der kommer hele tiden nye til, fortæller Jan Larsen.
De frivillige natteravne går sammen i en gruppe på tre, og hvert medlem skal kunne tage mindst fire ture i nattelivet om året. Natteravnenes krav om at gå i grupper på tre personer har været medvirkende årsag til, at en gruppe borgere har dannet foreningen Byens Ravne ud fra samme koncept som Natteravnene, men uden tilknytning til organisationen.
Natteravnene Slagelse har underafdelinger i Skælskør og Dianalund, hvor medlemmer fra Slagelse af og til tager til for at hjælpe med at skabe tryghed i nattelivet. Men der er ingen planer om at oprette en underafdeling i Korsør.
- Vi vil gerne være med til at sparke en ny lokalafdeling i gang i Korsør, men vi vil ikke være den bærende del. Det har vi ikke ressourcer til. Der bliver nødt til at være et bærende, lokalt funderet initiativ, siger Jan Larsen.
Bare én ildsjæl
Hos Natteravnenes landssekretariat, der er en del af Fonden for Socialt Ansvar, ser man positivt på ønsket om at oprette en ny lokalafdeling i Korsør.
Men initiativet skal komme fra de lokale selv.
- Hvis der er en eller flere borgere i Korsør, der gerne vil have oprettet en lokalafdeling i byen, så hjælper vi med det praktiske med at stable et informationsmøde på benene og sprede budskabet om det.
- Der skal sådan set bare en enkelt ildsjæl til, så hjælper vi til, men som tommelfingerregel skal der være mindst 15 personer, som melder sig til informationsmødet, før vi vil afholde det. Ellers er det et tegn på, at interessen ikke er stor nok, forklarer Jakob Møller Bové, der er kommunikationskonsulent i Fonden for Socialt Ansvar.