Unge i kø for at komme i krig

Mens antallet af døde og lemlæstede soldater i krigen i Afghanistan vokser, så vokser også bunken af ansøgninger til forsvaret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvor det før var vanskeligt at rekruttere værnepligtige og ansatte, så står de nu i kø for at melde sig under fanen.

I 2005 fik forsvaret nemlig 3.600 ansøgninger. Sidste år var tallet næsten dobbelt så stort med 7.000 ansøgninger, og i år regner Forsvaret med at endnu flere vil søge.

Antvorskov Kaserne i Slagelse er et af de mest populære steder i forsvaret, og det til trods for at 15 af kasernens soldater, de seneste år, er kommet hjem i en kiste. Og netop missionen i Afghanistan, hvor de danske styrker er i kamp, er det helt store trækplaster, når forsvaret ansætter personel.

- De søger ind på grund af, og ikke på trods af at vi er i krig. De vil gerne ud i missioner og have den oplevelse. Vel vidende at det kan være farligt. Det siger chefen for Forsvarets rekruttering Frank Mathiassen.

At flere og flere unge vil være soldat og dermed udsætte sig selv for fare, er slet ikke så underligt, det siger Søren Østergaard, der forsker i ungdomskultur ved Center for Ungdomsstudier.

- Vi lever i et samfund, hvor der har været faldsand, når vi faldt i børnehaven, og vi har fået cykelhjelm på. Og for nogen er det attraktivt, at opleve sig selv igennem de her ekstreme situationer, siger Søren Østergaard.