¨

Unge gik på gaden for klimaet: - Vi har brug for at gøre noget alle sammen

Fredag demonstrerede unge i Slagelse for at gøre politikere opmærksomme på klimaforandringerne. Foto: Jacob Viuf Overgaard - KRAS - TV2 ØST

Børn og unge demonstrerede fredag kloden rundt for at få politikere til at skride til handling mod klimaforandringer. Og Slagelse var ingen undtagelse.

Klimamarch for vores fremtid.

Sådan stod der blandt andet på et banner, som unge havde taget under armen i Slagelse fredag.

For fra Slagelse til Bangkok demonstrerede børn og unge fredag i 150 lande for at få politikerne til hurtigere at skride til handling mod klimaforandringerne.

- Vi var en gruppe fra den efterskole, jeg går på, der syntes, at vi manglede en klimastrejke i Slagelse, fordi vi synes, det er supervigtigt at vise, at vi går ind for klimaet, siger Clara Møller Jensen på 16 år. 

De fem piger bag eventet i Slagelse: Fra venstre er det Gry Tang Baltsen på 15 år, Elisabeth Risum Meier på 15, Olga Randløv-Decitre på 15 år, Clara Møller Jensen på 16 og Jelva Illeris Schultz på 15 år.\n Foto: Jacob Viuf Overgaard - KRAS - TV2 ØST

Se mere fra klimademonstrationen i Slagelse på TV2 ØST's ungdomsredaktion KRAS's instagramprofil: 

Kulminerer i New York

Arrangørerne bag fredagens demonstrationer med navnet Fridays for Future opfordrede børn og unge at blive væk fra skole og i stedet demonstrere for at få deres politiske ledere til at gøre mere for at minimere klimaforandringerne.

- Vi har brug for at gøre noget alle sammen, lyder det fra Frederik Simonsen på 15 år ved demonstrationen i Slagelse.

Frederik Simonsen på 15 år. Foto: Jacob Viuf Overgaard - KRAS - TV2 ØST

Demonstrationerne begyndte i Australien og blev i løbet af dagen skudt i gang i byer verden over. Demonstrationerne kulminerer i New York, hvor svenske Greta Thunberg vil stå i spidsen for protesten.

Fra venstre: Mathilde Kissmeyer, Bertram Flanding, Liv Selchau og\nLiva Bjerregaard. Foto: Jacob Viuf Overgaard - KRAS - TV2 ØST

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App