¨

Ung mand brændte handicapbus af - nu står hans storebror til at miste sin bolig

Den 20-årige mand satte ild til handicapbussen og bilen ved plejecenteret den 8. oktobe 2018. Foto: Lasse Antonsen

En mand på Motalavej i Korsør står til at miste sin bolig, fordi han havde sin lillebror boende efter en dom for ildspåsættelse.

BoligKorsør er i sin gode ret til at smide en ung mand ud af sin bolig på Motalavej i Korsør, efter hans lillebror i februar blev idømt ni måneders fængsel for blandt andet at sætte ild til en handicapbus og en bil ved plejecentret Solbakken.

Det har fogderetten slået fast, skriver Sjællandske.

Vi ønsker at skabe tryghed for vores 7.000 lejere frem for at beskytte nogle få dømte og deres familier

Ebbe Ahlgren, formand for BoligKorsør

Lillebroren boede nemlig hos sin storebror på Motalavej, da dommen faldt, og BoligKorsør har en nultolerancepolitik over for lejere, der dømmes for alvorlig kriminalitet.

Den politik gælder også de familiemedlemmer, som den dømte eventuelt måtte bo sammen med.

Afviste storebrors forklaring

I fogedretten forklarede storebroren ifølge Sjællandske, at han lod sin lillebror flytte ind, da han fyldte 18 år og manglede et sted at bo.

Efter dommen blev lillebroren dog både smidt ud og forment adgang til lejligheden af sin storebror. Derfor mener sidstnævnte heller ikke, at han skal miste sin lejlighed.

Men det argument afviste fogedretten altså.

Artiklen fortsætter under billederne.

Den 20-årige mand satte ild til handicapbussen og bilen ved plejecenteret den 8. oktobe 2018. Foto: Lasse Antonsen

Få dage senere blev han anholdt, sigtet og varetægtsfængslet for at stå bag ildspåsættelsen. Foto: Lasse Antonsen

Storebroren ankede dommen til landsretten, og mens sagen står på, kan han fortsat blive boende i sin lejlighed på Motalavej.

Den 20-årige lillebror blev også dømt for trusler mod en forsikringsagent og ejeren af den afbrændte bil, ligesom dommen mod ham også indbefattede gentagne overtrædelser af et forbud mod at opholde sig inden for 500 meter af en bestemt adresse på Motalavej.

Lillebroren blev løsladt efter dommen, da han havde havde siddet fængslet i dommens længde forud for retssagen mod ham.

Flere familier smidt ud efter domme

BoligKorsør har tidligere smidt familier ud af deres bolig på Motalavej, fordi et familiemedlem i hjemmet blev dømt for alvorlig kriminalitet.

- Vi har indført nultolerance, fordi vi ikke ønsker uroligheder i de her store boligområder. Det har vi haft masser af tidligere, og det er vi bare ikke interesserede i. Vi ønsker at skabe tryghed for vores 7.000 lejere frem for at beskytte nogle få dømte og deres familier, sagde formand Ebbe Ahlgren til TV2 ØST, efter den 20-årige mand blev dømt for ildspåsættelse i februar.

Allerede dengang luftede formanden for BoligKorsør nemlig, at også den dømtes familie ville ryge ud af deres lejemål.

Det er uvist, hvornår dommen falder i landsretten. BoligKorsørs advokat oplyser til Sjællandske, at sagen som udgangspunkt ikke skal hovedforhandles igen, og at dommen pludselig vil tikke ind elektronisk.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App