¨

Ung hjemmerøver fra Slagelse fem år bag tremmer

Foto: TV ØST

En ung mand fra Slagelse skal 5 år bag tremmer for sin andel i et voldsomt hjemmerøveri i Nordsjælland.

Var del af større bande

19 års fængsel blev den samlede dom fire unge mænd, der den 19. januar begik et voldsomt hjemmerøveri på Vejlesøvej i Holte.

De fire unge mænd var på gerningstidspunktet 17-19 år, skriver Frederiksborg Amts Avis, tirsdag.

- Dommeren lagde vægt på hjemmerøveriets grovhed, og i Nordsjællands Politi er vi godt tilfredse med fængselsstraffenes længde, fortæller efterforskningsleder Kenneth Støvhase til Frederiksborg Amts Avis.

Mike Kjeldsen fra Farum, Simon Mathias Mumm fra Slagelse og Nicklas Damkvist Lind fik hver fem års fængsel, mens Nicklas Damkvist Linds nevø, Simon Damkvist fra Rødovre fik fire år bag tremmer.

Overfaldt ægtepar i deres hjem

Den 19. januar ringede de ved spisetid på døren hos et ældre ægtepar på Vejlesøvej i Holte. Den 65-årig mand i huset åbnede døren, hvorefter de fire mænd trængte ind i villaen.

Den 63-årige kvindelige beboer forsøgte at flygte op ad trapperne til 1. salen med et to-årigt barnebarn skrigende på armen og en mobiltelefon i hånden. Mobiltelefonen blev slået ud af kvindens hånd, hvorefter hun blev fanget og bagbundet sammen med barnebarnet. Det samme blev manden, hvorefter røverne førte de tre fanger ned på et badeværelse i kælderen, hvor der var tremmer for vinduerne. Her blev de låst inde.

Truede sig til tyvegods

Inden da var ægteparret dog blevet truet til at udlevere pinkoderne til deres kreditkort, som røverne tog med sig. Derudover tog de mobiltelefoner, sølvtøj, smykker og en minkpels, inden i hvert fald to af røverne stak af i parrets Audi A4.

- Der blev ikke anvendt våben ved røveriet, men de fire unge mænd var truende og aggressive i deres adfærd.

Derudover truede de parret, at hvis de ikke gjorde, som der blev sagt, så ville det gå ud over det to-årige barnebarn, fortæller Kenneth Støvhase til Frederiksborg Amts Avis.

Dommene ved Retten i Lyngby blev alle anket på stedet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App