Undersøgelse udskudt – fastede i over tre døgn

Jens Christian Jensen skulle have foretaget en undersøgelse på Slagelse Sygehus. Men undersøgelsen blev udskudt to gange, så han spiste ikke i over tre døgn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Jens Christian Jensen blev sidste søndag indlagt på Slagelse Sygehus. Her skulle han have foretaget en kikkertundersøgelse af sin mavesæk. Derfor havde han fastet siden lørdag midnat og om søndagen fik han en udtømning, så han var klar til undersøgelsen.

Mandag morgen skulle han have foretaget kikkertundersøgelsen. Men der sker intet. Han spørger derfor en sygeplejerske, om hvornår det er hans tur. Han får at vide, at han er nummer tre i køen.

Om aftenen får han så at vide, at operationen er rykket til tirsdag.

- Jeg var helt slået ud. Det var som at få en spand kold vand i hovedet. Nu havde jeg ligget der hele dagen og ventet spændt og så får jeg at vide, det først bliver tirsdag morgen, siger Jens Christian Jensen.

Tirsdag morgen forløber på samme måde som mandagen. Onsdag kommer han så endelig til og får lavet kikkertundersøgelsen. Jens Christian Jensen har ikke spist siden lørdag midnat – i over tre døgn har han fastet.

Vil ikke kommentere sagen

Slagelse Sygehus vil ikke komme med en kommentar i den konkrete sag, men de skriver i en pressemeddelelse:

”Udsættelser kan desværre ikke altid undgås. Dette kan skyldes, at patienten har andre sygdomme, som skal optimeres inden indgrebet. På et akutsygehus kan det også skyldes akutte patienter, der må prioriteres på grund af deres tilstand", skriver Vagn Bach, vicedirektør, Slagelse Sygehus.

Hos Ældresagen mener man ikke, at ingen mad i tre-fire dage er farligt, men at det er uhensigtsmæssigt.

- Isoleret set kan man ikke sige, at fire dages faste er farligt. Men det er hverken gavnligt eller hensigtsmæssigt, siger Peter Schultz, konsulent hos Ældresagen.

Slagelse Sygehus skriver også i pressemeddelelsen, at de nu vil tage kontakt til Jens Christian Jensen for at forklare årsagen til ventetiden, og for at høre om patientens oplevelser og tage ved lære af forløbet.

Jens Christian Jensen har det i dag bedre, men han mangler stadig at tage nogle flere kg på.