Ulovligt at ændre rengøring til hver tredje uge

I Slagelse vil kommunen fremover kun gøre rent hos alle ældre hver tredje uge. Men det er ulovligt. Det slår Socialministeriet nu fast.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ernst Larsen får i dag gjort rent hver anden uge, og det er i følge ham slet ikke nok. Han er lam i benene, og derfor afhængig af kommunens hjælp.

- Det er slet ikke nok. Det er svært at holde det rent selv, siger Ernst Larsen.

Så det kom som lidt af chok for Kirsten Klöcker, der dagligt besøger Ernst Larsen, at Slagelse Kommune ville ændre rengøringen til hver tredje uge.

- Jeg tænkte, nu går det da helt agurk. Det er utroligt svært at holde det bare nogenlunde rent, men den hjælp Ernst har nu, og skulle han så til at have rengøring hver tredje uge, så kunne man jo slet ikke komme ind ad døren, siger Kirsten Klöcker.

Og kommunen kan da heller ikke uden videre skære ned på rengøringen hos Ernst Larsen. Det har Socialministeriet nu slået fast - efter en henvendelse fra byrådsmedlem Peter Lotinga (DF). Man kan nemlig ikke skære ned på rengøringen - uden at tage ud til hver enkelt af de ældre og vurdere deres behov:

- Jeg er naturligvis glad for det, og jeg er specielt glad for det på de ældres vegne, fordi det viser, at man ikke bare kan lige kan gøre som kommunen havde foreslået - nemlig at sende et brev til 2300 mennesker og ændre rengøringen, og så bare besøge nogle enkelte og så regne med at så var den hellige grav velbevaret, siger Peter Lotinga (DF).

Altså en ommer for Slagelse Kommune, der nu vil finde ud af, hvad socialministeriets afgørelse præcist betyder.

- Vi afsøger nu sammen med socialministeriet og KL, hvad det er, der skal til for, at det er tilstrækkeligt, fordi vi laver selvfølgelig altid sådan noget på et lovligt grundlag, siger borgmester Lis Tribler (S).

[video:videonode:74436]