Uhyggeligt syn i øde område - fandt flere døde heste skåret op

Hesteejere frygter, at deres heste kan blive bortført og aflivet. Det er der dog ingen grund til, siger politiet, der efterforsker sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var et skræmmende syn, der mødte Pernille Lyngsie Pedersen i et øde område på Stigsnæs.

Mellem det høje græs syd for Skælskør fandt hun torsdag bunker af halvråddent kød og knogler på størrelse med et trailerlæs.

- Det så voldsomt ud, det lugtede helt forfærdeligt, og der var fluer over det hele, så jeg gik ikke tæt på, fortæller Pernille Lyngsie Pedersen til TV2 ØST.

quote Det er ulækkert at finde sådan noget i naturen, hvor børn kan løbe at lege

Peter F. Hvidberg, fungerende politikommissær og leder af dyreværnsenheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Hun arbejder hos virksomheden RGS Nordic, der har en afdeling på Stigsnæs, og ligger i det øde område, hvor folk ofte går ture.

- En af vores leverandører kom og fortalte, at han var gået forbi et sted med sin hund, hvor der lugtede rigtig fælt. Hunden ville faktisk ikke derhen, selvom der lå noget affald, som lignende slagteriaffald, siger Pernille Lyngsie Pedersen.

Derfor besluttede hun sig sammen med leverandøren for at undersøge sagen nærmere. Det viste sig, at bunkerne med kød var tre hestekadavere, og de slog straks alarm til politiet.

- Det er ikke i orden, at folk parterer dyr og bare smider dem i naturen, for der er regler for sådan noget, siger Pernille Lyngsie Pedersen og oplyser, at der ofte dumpes affald i det øde område omkring virksomheden.

Børn leger i området

Efter Pernille Lyngsie Pedersen anmeldte sagen, afspærrede betjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi området på Stigsnæs og tilkaldte en dyrlæge, som kunne fastslå, at der var tale om ældre heste. De havde formentlig ligget på stedet i flere måneder.

- Det er ulækkert at finde sådan noget i naturen, hvor børn kan løbe at lege. Derfor bør man afskaffe sådan noget på retmæssig vis, siger Peter F. Hvidberg, fungerende politikommissær og leder af dyreværnsenheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Artiklen fortsætter under billedet.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4
Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4 Foto: Pernille Lyngsie Pedersen

Politiet efterforsker stadig sagen, og derfor kan de på nuværende tidspunkt ikke gå i detaljer.

- Hestene var i tre stadier af forrådnelse, og det indikerer, at de er blevet placeret der af tre omgange. Det kan også være, at de har ligget opmagasineret, hvorefter man har valgt at køre dem ud på stedet, siger han.

Artiklen fortsætter under opslaget fra Facebook.

 
  Foto: Facebook

Politiet undersøger blandt andet, om de tre hestekadavere stammer fra et ulovligt slagteri, som har dumpet dem på Stigsnæs.

- Nogle af snittene i hestene er ret pæne, men noget af det er så forrådnet, så det tyder ikke på, at det er hele heste, som har ligget der. Det er dele af heste, og det indikerer, at der blevet parteret, som man typisk ser ved slagterier. Men hvorvidt hestene stammer fra en slagter, eller de bare er blevet aflivet, kan vi ikke sige på nuværende tidspunkt, siger Peter F. Hvidberg.

Gerningsmænd risikerer bødestraf

Politiet har taget flere prøver på stedet, som de nu afventer svar fra, imens sætter de deres lid til eventuelle vidner, som kan hjælpe dem med at opklare sagen.

quote Selvom mange dyreelskere ikke vil betegne det sådan, så er der tale om affald, og derfor er det en bødesag

Peter F. Hvidberg, fungerende politikommissær og leder af dyreværnsenheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Vi et selvfølgelig interesserede i at høre fra nogen, som kan have set noget mistænkeligt i området. Det kan være, hvis folk har læsset noget af eller set et mistænkeligt køretøj køre til og fra findestedet. Vi er klar over, at chancen for det er relativt lille, men alle oplysninger i den her sag er gode, siger Peter F. Hvidberg.

Hvis politiet finder frem til gerningsmanden eller gerningsmændene, risikerer de en bødestraf.

- Det vil formentlig være en bødestraf, hvis vi finder frem til vedkommende, der har henkastet hestene i naturen. Selvom mange dyreelskere ikke vil betegne det sådan, så er der tale om affald, og derfor er det en bødesag, siger Peter F. Hvidberg

Frygter for sin egen hest

Flere brugere på Facebook har delt opslag med billeder af de tre døde heste, hvilket har fået hesteejere til at frygte for deres egne heste. Men de har ifølge politiet ingen grund til at være urolige.

- Der florerer en masse rygter og historier på de sociale medier, og vi har ikke nogen grund til at tro, at nogen skulle være ude på at bortføre heste og aflive dem. Det er der ikke noget, der tyder på, siger Peter F. Hvidberg.

- Lige nu undersøger vi, om der skulle være nogen savnede heste i nærområdet eller politikredsen, men umiddelbart er der ikke noget, som tyder på det, tilføjer han.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4