Uheld forsinker ferietrafikken og giver kødannelser midt i myldretiden

Et uheld på Vestmotorvejen mod Storebælt har skabt trafikale udfordringer, og bilister skal forvente forlænget rejsetid mod Fyn og Jylland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er Kristi Himmelfartsdag, og traditionen tro valfarter folk mod sommerhusene. Ifølge Vejdirektoratet er trafikken tungest mellem klokken 11 og klokken 14 på en feriedag som denne, og derfor skal der ikke meget til, før der kommer prop i trafikken.

Et mindre uheld mellem to biler på Vestmotorvejen mellem Slagelse S og Vemmelev er derfor årsag til, at bilister, der har kurs mod Storebælt, hænger godt i bremsen torsdag.

Uheldet skete omkring frokosttid torsdag, hvor en bil kørte op bagi en anden. Det førte til, at motorvejen i vestgående retning var spærret frem til klokken 12.30, mens politi og redningsmandskab arbejdede på stedet.

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi var der dog tale om et mindre uheld.

- Der har været ambulance derude, men der er ingen personskade, fortæller vagtchef Henrik Carlsen.

Kø på 40 minutter

Den kortvarige afspærring af motorvejen betød, at bilister måtte køre fra ved afkørsel 39 Slagelse S og køre ad Søndre Ringvej ud til Korsørvej, hvor de kunne køre på igen ved Vemmelev.

- Det har sat en ordentlig prop i trafikken, lige da ferietrafikken for alvor var ved at komme i gang. Så den gav lige noget kø på helt op til 40 minutter på et tidspunkt. Køen er dalende nu, fordi alle spor igen er farbare derude, så lige nu er der 30 minutters forsinkelse vestover mod Storebælt, fortalte Nicholas Petersson, vagthavende i Vejdirektoratets Trafikcenter, torsdag klokken 12.45.

Da motorvejen var helt spærret, måtte bilister køre fra ved afkørsel 39 Slagelse S.
Da motorvejen var helt spærret, måtte bilister køre fra ved afkørsel 39 Slagelse S. Foto: René Lind / Lind Foto

Vejdirektoratet forventer, at ferietrafikken generelt set vil begynde at aftage omkring klokken 14.

- Klokken 14 begynder det at gå langsomt i sig selv igen. Folk skal jo lige spise morgenmad og pakke bilerne, inden de kommer af sted. Så der er altid mange ude og køre samtidig mellem klokken 11 og 14 her på Kristi Himmelfartsdag.

- Det startede faktisk meget præcist klokken 11, hvor det begyndte at tage fart, og så skal der jo ikke så meget til – et lille uheld eller en havareret bil – så er der prop i trafikken, siger Nicholas Petersson.

Forlænget rejsetid på Holbækmotorvejen

Udover uheldet ved Slagelse er Holbækmotorvejen i retning fra Holbæk mod Sjællands Odde også ramt af forsinkelser i myldretiden.

- Man skal forvente kø på en 10 minutters penge, før man kommer igennem, siger Nicholas Petersson.

Mange bilister kører i dag på Holbækmotorvejen for enten at komme i sommerhus i Odsherred eller for at nå færgetrækket ved Odden. Det skaber især problemer på det stykke, hvor Holbækmotorvejen bliver til motortrafikvej.

- Det sker lige dér, hvor man kommer fra motorvej til motortrafikvej efter Holbæk. Her er der indsnævring af spor, og det danner som regel altid en flaskehals, siger Nicholas Petersson.

Det er også tilfældet på denne Kristi Himmelfartsdag, men Nicholas Petersson forventer stærkt, at trafikken vil begynde at glide normalt igen, når klokken runder 14. 

Vejdirektoratet forventer i dets trafikprognose en normal afvikling af trafikken fredag og lørdag, mens der søndag er risiko for tæt trafik og mindre kødannelser i tidsrummet 12-16.