Uformel gadeidræt kan komme i krise – pengekassen er snart tom 

Et sponsorat til støtte for gadeidræt løber snart ud, og det kan få store konsekvenser for den uformelle gadeidræt. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er typisk selvorganiseret, socialt og uformelt. Og det dyrkes af en gruppe unge, som oftest ikke ses i foreningslivet. 

Sådan beskrives den såkaldte gadeidræt ofte - idrætsgrene som eksempelvis street basket, skatebord, parkour, løbehjul og streetdance. 

quote Jeg frygter, at det kan komme til at betyde et mindre mangfoldigt idrætsliv

Signe Vig Jensen, idrætskonsulent, Slagelse Kommune.

Blandt andet i Korsør har sporten formået at trække mange unge af huse – blandt andet ved et arrangement i september, som Korsør Skatepark stod bag. 

Kan ramme byen

Arrangementet i september var støttet af Den nationale platform for gadeidræt, der de seneste seks år har været sponsoreret af Nordea Fonden. Fra årsskiftet udløber sponsoratet dog, uden at en ny sponsor er klar – og det kan få konsekvenser blandt andet her i Korsør.

- Det er rigtig ærgerligt, fordi vi så kommer til at mangle den økonomi, der skal til for at motivere de unge og sikre midler til at ramme deres interesser. Så er der ikke ressourcer til at sikre anlæggene, og der er ikke frivillige, der kan undervise de frivillige her, siger Thomas Zielinski, der er formand for Korsør Skatepark. 

Artiklen fortsætter under billedet.

 
 

Skaterparken ligger lige ved Motalavej, og giver brugere af BMX, Løbehjul, Rulleskøjter og Skateboard rammer at dyrke deres sport med. 

Gadeidrættens Dag
Læs også
Nye venner og adrenalin i kroppen - gadeidræt får unge væk fra computeren
Gadeidrættens Dag
Læs også
Nye venner og adrenalin i kroppen - gadeidræt får unge væk fra computeren

Skatebanen i byen er dog nedslidt, og derfor har den nationale platform for gadeidræt har også været med til at sikre, at den til næste år bliver erstattet af en splinterny skatepark. 

Kommune frygter mindre mangfoldigt idrætsliv

Slagelse Kommune flere gange samarbejdet med organisationen om at få idræt udbredt til flere borgere og det kommer de nu til at savne, siger idrætskonsulent Signe Vig Jensen fra Slagelse Kommune.  

- Jeg frygter, at det kan komme til at betyde et mindre mangfoldigt idrætsliv. Og det vil være rigtig ærgerligt for de børn og unge, der føler sig tiltrukket af de ger gadeidrætsaktiviteter, siger hun. 

Idrætskonsulent Signe Vig Jensen.
Idrætskonsulent Signe Vig Jensen.

Nyhedsoverblik