Udvisningssag: Gimi Levakovic for landsretten

Østre Landsret afgør efter alt at dømme i dag, om den 46-årige Gimi Levakovic skal udvises af Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Våbenbesiddelse og trusler på livet fik den 6. august retten i Næstved til at idømme den 46-årige Levakovic et år og tre måneders fængsel samt udvisning af Danmark i 12 år.

Det var dengang et enigt nævningeting, der i Næstved lod dommen falde over Gimi Levakovic, der blev et kendt ansigt, da han og hans familie deltog i et dokumentar-program på TV2.

Dømt for episode på Motalavej i Korsør

Gimi Levakovic, blev dømt for en episode tilbage i maj på Motalavej i Korsør, hvor han kiggede på lejlighed og boede nogle dage hos en familie i kvarteret.

Ifølge anklageskriftet udviklede en grill-aften sig, hvor Gimi Levakovic truede flere i familien med, at han ville skyde dem.

Politiet blev tilkaldt, og efter en ransagning fandt politiet en 9 mm Walther P 38 og to magasiner med patroner i en taske. Flere vidneudsagn pegede på, at det var Gimi Levakovic's pistol.

Anklageren mente dengang, at det skulle veksles til en udvisning.

Se også: Video: Udvist af Danmark 

- Det følger direkte i loven, at laver man den her slags overtrædelser, så er der hjemmel for, at man bliver udvist, sagde Annika Jensen, der er anklager for Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi efter byretsdommen.

Forsvarer: - Han er velintegreret i Danmark

Nævningene var enige, men forsvarsadvokat Bjørn Elmquist ankede dommen på stedet.

- Han er velintegreret i Danmark. Han taler og skriver flydende dansk, og han har været her i så mange år. Samtidig så har han børn, der er danske statsborgere, og som han har ene-forældremyndighed over, forklarede Bjørn Elmquist efter dommen var anket.

I dag er det så Østre Landsret, der skal tage stilling til, om udvisningen var for hård en straf - eller om retten i Næstved dømte korrekt.