¨

Udvisning af Xu Zhang lander på ministerens bord

03:22

Se indslaget: Søndag fortalte TV ØST om den kinesiske studerende Xu Zhang, der har boet her i 6 år og nu bliver udvist af Danmark.

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) skal svare på en række spørgsmål om udvisningen af 23-årige Xu Zhang fra Slagelse.

Er det rimeligt, at den 23-årige CBS-studerende Xu Zhang er blevet udvist af Danmark og inden 10. februar skal rejse hjem til sit fødeland Kina?

Det skal udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) nu svare på.

Sofie Carsten Nielsen (R), der er udlændingeordfører i Radikale Venstre, har nemlig stillet ministeren spørgsmål i sagen om udvisningen af Xu Zhang fra Slagelse, der har været i landet siden 2010 og bliver beskrevet som en dygtig og målrettet studerende.

Og rimeligheden af udvisningen er ikke det eneste, som ministeren skal forholde sig til:

- Vil ministeren i lyset af erfaringerne fra denne sag overveje, om lovgivningen skal tilpasses på dette område? spørger Sofie Carsten Nielsen også.

Læs også 23-årige Xu udvist af Danmark: Jeg har næsten intet i Kina

Større tilknytning til Kina

Der kom første gang knas med Xu Zhangs opholdstilladelse i Danmark, da hun gik på ZBC i Næstved i 2014. Her flyttede hun nemlig fra sin mor i Slagelse og til Næstved for at kunne bruge mere tid på at studere, men flytningen var et brud på betingelserne for familiesammenføringen.

Siden den første afvisning har Xu Zhang fået flere afslag på opholdstilladelse, og fredag i sidste uge meddelte Udlændingestyrelsen så den unge kvinde, at hun havde en uge til at forlade landet. De mener, at hendes tilknytning til Kina er større end den, hun har til Danmark.

- Xu Zhang har søgt om et nyt, hvor det blandt andet er en forudsætning, at udlændingen har opnået en stærkere tilknytning til Danmark, end Xu Zhang har. Derfor har fået et afslag helt i overensstemmelse med gældende praksis, skrev kontorchef Lone Zeuner fra Udlændingestyrelsen i den forbindelse i et skriftligt svar om sagen til TV ØST.

Læs også Xu Zhang er udvist af Danmark: Nu klager hun over afgørelsen

Xu Zhang har stadig mulighed for at klage over afgørelsen, og det har hun besluttet sig for at gøre.

- Vi vil samtidig søge en tilladelse til, at jeg kan blive under sagsbehandlingen. Så jeg ikke skal rejse den 10. februar. Og indtil jeg får svar på det, så kan jeg stadig blive i Danmark, siger min advokat, fortæller Xu Zhang.

Spørgsmål til ministeren fra Sofie Carsten Nielsen

  • Hvad er begrundelsen for, at Xu Zhang udvises?
  • Har Xu Zhang modtaget tilstrækkeligt med rådgivning ift. hendes muligheder for at ansøge om opholdstilladselse?
  • Hvilke muligheder vile Xu Zhang have for at få tilladelse til at blive i Danmark?
  • Hvad er begrundelsen for fristen på at forlade Danmark på kun en uge?
  • Finder ministeren udvisningen af Xu Zhang rimelig?
  • Vil ministeren i lyset af erfaringerne fra denne sag overveje, om lovgivningen skal tilpasses på dette område?
     
Kilde: Folketinget

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App