Udsatte borgere i Slagelse får en håndsrækning: Millionstøtte på vej

Penge fra Sundheds- og Ældreministeriet skal styrke behandlingen af udsatte borgere i Slagelse Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det skal være bedre at være psykisk syg eller udviklingshæmmet i Slagelse Kommune.

I hvert fald har kommunen netop modtaget 3,2 millioner kroner fra en særlig pulje i Sundheds- og Ældreministeriet. Pengene er øremærket til at løfte den kommunale indsats i forhold til udsatte borgere over en toårig periode.

quote Når vi endelig får pengene, er det jo på en kedelig baggrund.

Steen Olsen (S), Formand for Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser

- Vi har været heldige at få 3,2 millioner kroner af den pulje, regeringen har afsat som en del af Finansloven. Når vi endelig får pengene, er det jo på en kedelig baggrund. Nemlig, at vi har borgere, der har udfordringer, siger Steen Olsen (S), der er formand for Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser.

Pengene bruges i psykiatrien

I dag skal de psykisk syge og udviklingshæmmede borgere i kommunen typisk gennem flere hospitalsforløb. Pengene skal derfor bruges til forebyggende pleje, der skal styrke de svage borgere i kommunen.

- Vi har jo en bekymrende udvikling omkring psykisk syge, så det handler om at sætte ind for de psykisk syge borgere, vi har, siger udvalgsformanden.

quote Normalt er det borgeren, der skal komme til kommunen, men nu vil vi komme til dem

Steen Olsen (S), Formand for Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser

Størstedelen af budgettet vil gå til akutteamet i psykiatrien, hvor der blandt andet skal ansættes en sygeplejerske med speciale i psykiatri. Desuden vil borgerne fremover blive mødt af sygeplejersker og uddannet personale i hjemmet.

- Man vil sende sygeplejersker og uddannet personale i hjemmet, hvor de føler sig trygge. Normalt er det borgeren, der skal komme til kommunen, men nu vil vi komme til dem, siger Steen Olsen (S).

Dårlig placering

Ifølge udvalgsformanden luner millionstøtten hos Slagelse Kommune i en tid, hvor kommunen ikke er placeret i de bedste rækker hvad angår udsatte grupper i samfundet.

quote Vi skylder borgerne det

Steen Olsen (S), Formand for Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser

- Vi skylder borgerne det, og dem der ikke har det så godt, vil vi gerne gøre noget mere for, så de kan blive velfungerende borgere i den kommune, de lever i. Når puljemidlerne så er der, så er det om at slå til, lyder det.