¨

Udgifter i Skælskør-sag på himmelflugt

Søskendeparret fra Skælskør-sagen søger erstatning fra Slagelse Kommune. Foto: TV 2/ Dokumentar

Slagelse Kommunes udgifter til den såkaldte Skælskør-sag er ved at overstige de to svigtede pigers krav.

Slagelse Kommunes udgifter til den såkaldte Skælskør-sag nærmer sig en halv million kroner.

Det skriver Sjællandske.

Samtidig erkender borgmesteren, at kommunens omkostninger vil blive højere end de to pigers samlede erstatningskrav på 600.000 kroner. 

- Det er da frustrerende, at vi er nødt til at køre en sag, hvor vi kan se, at sagsomkostningerne kommer til at blive højere, end det krav pigerne har, siger borgmester Stén Knuth (V) til avisen.

Det er da frustrerende, at vi er nødt til at køre en sag, hvor vi kan se, at sagsomkostningerne kommer til at blive højere, end det krav pigerne har, siger borgmester Stén Knuth (V).

De to piger har lagt sag an mod Slagelse Kommune i den grove sag om de fire søskende, som blev misbrugt og udsat for vold af deres plejefar som små. Både byretten og landsretten har slået fast, at kommunen dengang svigtede pigerne. 

Forpligtet til at gøre sit bedste

Borgmesteren Stén Knuth fastholder, at kommunen, på trods af de store omkostninger, er forpligtet til at gøre sit bedste for at vinde sagen, som han beskriver som en prøvesag.

- Børns Vilkår har jo fået stillet nogle millioner kroner til rådighed for at køre nogle sager, der kan være med til at ændre love på området. Her vil det ikke være lovligt, hvis vi bare stillede med en elev fra sjette kontor og tabte sagen med vilje. Det vil være ansvarspådragende for os som kommune, siger han til Sjællandske.

Hn vil nu drøfte med administrationen, om de skal forsøge at få Kommunernes Landsforening til at være med til at betale sagsomkostningerne. 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App