Udelukket i fire år for doping

Vægtløfter Sarah Hammelstrup fra AK Atlas i Slagelse er blevet dømt for brug af doping. For fire år siden var det hendes søster, der blev taget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den kvindelige vægtløfter fra Slagelseklubben AK Atlas, Sarah Hammelstrup, er blevet idømt en fire år lang dopingdom. Det skriver Dansk Vægtløfter Forbund på sin hjemmeside onsdag.

- Jeg er så sur og vred. Det rammer mig og min klub. Men vi har heldigvis et system i Danmark, hvor man bliver fældet, og man er for dum, hvis man tror, det ikke bliver opdaget, siger træner i AK Atlas Frank Petersen til Sjællandske.

"Sarah Hammelstrup fra AK Atlas i Slagelse er, med virkning fra den 19. marts 2016, blevet udelukket 4 år fra al trænings- og konkurrencevirksomhed under Danmarks Idræts-Forbund og andre organisationer", skriver vægtløfterforbundet.

Af kendelsen fremgår ligeledes, at Sarah skal diskvalificeres fra konkurrencen DM i Vægtløftning 2016, som blev holdt 27. februar 2016, med de deraf følgende konsekvenser i form af annullering af opnåede resultater, fratagelse af præmier mv.

Dansk Vægtløftnings-Forbund bakker op om dopingnævnets kendelse og er glad for det samarbejde forbundet har med Anti Doping Danmark for at sikre en ren og fair konkurrence. DVF er ligeledes glad for - med denne kendelse - at konstatere, at arbejdet for en renere sport fungerer.

DVF fortæller, at forbundet 15. juni 2016 har modtaget kopi af kendelse fra DIF´s dopingnævn.

I 2012 blev hendes søster Laura Hammelstrup udelukket i to år for brug af doping.