Tyvstarter huesæson - her er Danmarks nok første student 

Selvom studenterne først plejer at strømme ud i juni, så fik Oscar Kiowsky fra Slagelse onsdag huen på. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er en helt særlig dag, når huen sættes på en students hoved. Normalt sker det lige før sommerferien – men for Oscar Kiowsky fra Kalundborg Gymnasium betyder en kombination af en særlig studenteruddannelse og coronavirus, at han i dag har afsluttet sin sidste eksamen på gymnasiet. 

- Det er kun mig, der blev student i dag. De andre skal også til deres andre eksamener i næste måned, men dem tog jeg sidste år, siger Oscar Kiowsky til TV2 ØST. 

Mangler de endelige karakterer

Sideløbende med gymnasiet i Kalundborg har Oscar Kiowsky nemlig gennemført en tre-årig musikuddannelse i Slagelse - derfor har han fået lov at bruge fire år i stedet for de normale tre på gymnasiet. 

Helt formelt er det dog en tilsnigelse, at studenterhuen blev sat på onsdag. De endelige karakterer og årskaraktererne kommer nemlig først i næste måned. Efter eksamenerne sidste år er hans gennemsnit dog så højt, at huen er hjemme, også selvom alt skulle være gået galt i år. 

- Det føles helt mærkeligt at blive student allerede i maj måned, siger han. 

Langt de fleste bliver først studenter fra den 16. juni, og det er også først på det tidspunkt, at Oscar Kiowsky får sine endelige karakterer.