Tyskere tilstår at have matchfixet FC Vestsjælland-kampe

Fem tyskere har ifølge Ekstrabladet i en tysk retssag tilstået at have stået bag matchfixing af to kampe. En spiller fra FC Vestsjælland skal være betalt 450.000 kroner for påvirke kampenes udfald.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De fem tyskere har ifølge Ekstrabladet blandt andet erkendt, at de har betalt en FC Vestsjælland-spiller penge for at påvirke to af klubbens kampe.

Der skulle være tale om kampen spillet mod Esbjerg i november 2014. En kamp, der endte med et 1-4-nederlag til FCV. Også kampen mod FC København spillet den 22. februar 2015, skal være påvirket. Den kamp endte også med nederlag til FC Vestsjælland. Resultatet blev 2-0 i FC Københavns favør.

Fik 450.000 kroner for at påvirke kampenes udfald

Ifølge Ekstrabladet har telefonaflytninger afsløret, at to af de anklagede gennem en dansk mellemmand har taget kontakt til FC Vestsjælland-spilleren.

Han skulle have modtaget 450.000 kroner for at påvirke kampenes udfald.

Retten har ikke interesseret sig for, hvem den danske spiller er, da hans del af forbrydelsen er fundet sted udenfor Tysklands grænser.

- Lige nu er det kun gisninger

FC Vestsjællands sportsdirektør fortæller, at før der ligger beviser på hans bord, så tror han på det bedste i klubbens spillere.

- I den første kamp var jeg slet ikke i klubben. Og under den anden kan jeg bare sige, at vi havde det svært i den kamp. Men det undrer mig meget, at hvis beviserne skulle være så stærkte, hvorfor vi så ikke er blevet kontaktet af politiet. Vi tager matchfixing meget alvorligt, men det er rigtig svært at forholde sig til, når vi ikke har noget konkret. Lige nu er det kun gisninger, og det vil jeg ikke bevæge mig ud i, siger Jacob "Gaxe" Gregersen, der er sportsdirektør i FC Vestsjælland. 

DBU vil bede politiet undersøge sagen

Netop politiet kan muligvis nu være på vej ind i sagen. Dansk Boldspil-Union (DBU) nemlig meldt ud, at de vil bede politiet undersøge, om der er foregået matchfixing i to fodboldkampe.

- Vi vil bede politiet om at undersøge det. Det er nyt for os. Vi vil ikke udtale os yderligere, før vi får verificeret oplysningerne, siger DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, til Ritzau.

Der ventes at falde dom i retssagen i januar.