Tvangsauktioner rammer regionen hårdt

Den vestlige og sydlige del af Sydsjælland er hårdest ramt, når det kommer til antallet af tvangsauktioner. Regionens står for 27 procent af tvangsauktionerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Selvom antallet af huse, der går på tvang overordnet set er faldet til et lavt og stabilt niveau i landet, så går det stadig hårdt ud over regionen. I det vestlige og sydlige Sjælland står særligt Slagelse, Guldborgsund, Lolland, Kalundborg, Odsherred og Næstved for 27 procent af antallet af Danmarks tvangsauktioner.

Det skriver Realkreditrådet i en pressemeddelelse.

I alt har 3.056 boliger fra august 2014 til og med juli 2015 været under hammeren. Vest- og Sydsjælland har været særlig hårdt ramt med 827 tvangsauktioner.

- Det er ofte en skilsmisse, ledighed eller sygdom, der fører til problemer med at betale ydelsen på realkreditlånet. Normalt vil boligejere i problemer sælge deres bolig og finde sig et billigere sted at bo. Men en kombination af fald i huspriserne samt lange salgstider i nogle områder kan gøre vanskeligt at sælge på normal vis. Det er kommuner i Vest- og Sydsjælland, som især er hårdt ramt, og derfor er der også flere tvangsauktioner her, siger Ane Arnth Jensen.

Derudover gør huspriserne det også svært for boligejerne, lyder det.

- Seks kommuner i Vest- og Sydsjællands er blandt de ti af landets kommuner, hvor huspriserne er faldet mest under krisen. Og det har betydning for boligejere med betalingsproblemer, der gerne vil af med deres bolig. De risikerer, at deres gæld ikke kan blive dækket ved et boligsalg, siger Ane Arnth Jensen.


Nyhedsoverblik