Turistbus med skolebørn bryder i brand på Vestmotorvejen

En turistbus med 20 børn fra en 6. klasse brød torsdag i brand på motorvej på ved Vemmelev Sjælland. Ingen er kommet til skade.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En blå turistbus brød torsdag aften i brand på Vestmotorvejen ved Vemmelev. 

Der var omkring 25 mennesker, heriblandt flere skolebørn, i bussen, som flygtede ud på motorvejen, da det begyndte at brænde voldsomt fra den bagerste del af bussen.

- Bussen brænder lige nu meget kraftigt, men alle skulle være ude af bussen og i sikkerhed, sagde Jens Frederiksen, vagtchef hos Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi, til TV ØST.

Der var en del børn i bussen, men de er alle kommet ud i god behold, oplyser politiet. Det var en 6. klasse fra Skive , der vej hjem til Jylland, efter de havde været til et sportsstævne på Sjælland.

Motorvejen blev totalspærret

Motorvejen blev spærret i vestgående retning, og politiet opfordrer bilisterne til at køre af ved Vemmelevafkørslen. 

Det var Slagelse Brand og Redning, der klokken 20.00 modtog meldingen om den brændende bus. Og politiet oplyser, at der nu er åbent i 2. vognbane forbi stedet, hvor bussen holder. Vis venligst hensyn og kør forsigtigt.

Skolebørnene er kommet videre i en anden bus, og nu afventer politiet blot en tungvognstransport, der skal fjerne den udbrændte bus fra stedet. 

- Det var formentlig en fejl i motorens elektriske system, der var skyld i branden, siger Jens Frederiksen til ritzau og tilføjer: 

- Skolelederen var selv med i bussen, og han sørger for, at der kommer en anden bus og henter dem. Desuden er der taget hånd om, at børnene får den psykologhjælp, de måtte have brug for.