Turistbranchen: God sommer trods vejret

Det svingende sommervejr satte fra sæsonens start regionens turistbranche under pres. Men nu er bekymring vendt til smil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag er den sidste i børnenes skoleferie. En ferie, der har budt på et svingende sommervejr, der fra start har presset regionens turistbranche. På trods af en halvsløj juni, ser det alligevel ud til, at sæsonen ender godt. Sådan lyder meldingen i hvert fald fra Dansk Camping Union. De officielle besøgstal ligger ikke klar endnu, men der tegner sig et klart billede af sæsonen.

- Generelt set bliver det en rigtig fin sæson. Især campingpladserne i byerne har haft en god sæson på grund af vejret. Folk har trukket sig lidt mere ind i landet, men kystpladserne har haft det lidt svære. Men alt i alt ser det ud til at blive en god sæson, siger Anne-Vibeke Isaksenmediechef hos Dansk Camping Union. 

Det billede kan man nikke genkendende til hos Storebælt Camping og Feriecenter. De har i løbet af sommeren haft 1 procent flere gæster i forhold til sidste år, hvor de havde en rigtig flot sommer. Det svarer til at 3.500 flere besøgende valgte at ligge vejen forbi campingpladsen ved Korsør. 

- Det har været en rigtig spændende sæson, ligesom alle de andre år, men den her startede lidt stille og roligt, fordi vi havde så dårligt vejr, men den er kommet rigtig fint tilbage. Det har alt i alt, været en rigtig fin sæson, siger Flemming Jensen, ejer af Storebælt Camping og Feriecenter.

Negative udsigter vendt

Også fra regionens fire største turistattraktioner får sommeren også den store tommelfinger op. Lalandia har i forhold til sidste år haft en stigning i antallet af besøgende på omkring 5 procent. Sommerland Sjælland har haft en nedgang på 8 procent, men set i lyset af at sidste år var et rekordår, er parkens direktør rigtig godt tilfreds. I Knuthenborg Safaripark har man også oplevet en stigning i besøgstallet. Den ligger på 2 procent, mens man i BonBon-Land har de haft samme antal besøgende som sidste år, hvor de også havde en rigtig god sommer.

- Vi ender jo med at få en rigtig fornuftig sæson, fordi vi har fået noget godt vejr her i slutningen af juli og starten af august, siger Niels Feerup, der er direktør i BonBon-Land. Han kunne ellers i slutningen af juni fortælle om 20 procent færre gæster i uge 25 sammenlignet med året før. 

Hos VisitVestælland har man også oplevet de positive tendenser. Her har man heller ikke nogle endelige tal endnu, men det tegner til, at der har været flere turister i år end sidste år. Det har man blandt andet kunne mærke hos regionens attraktioner.

- Jeg tror i starten af sommeren, at det så lidt tyndt ud med udendørsattraktionerne, men de indendørs kan man jo altid besøge. Vi tror, det ender med at blive et rigtig godt tal. Museerne ved vi allerede har haft et rigtig godt år.