Turismen boomer i Slagelse

Sommeren er heldigvis ikke slut endnu, men VisitVestsjælland kan allerede nu melde om rekord mange turister i Slagelse Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere og flere vælger at holde sommerferie i Slagelse Kommune. VisitVestsjælland har allerde meldt ud, at 2016 tegner til at blev endnu et rekordår for turismen.

Det skriver Sjællandske.

Selvom sommeren endnu ikke er slut, og tallene endnu ikke er opgjort, så tør VisitVestsjælland godt at melde ud, at Slagelse Kommune kommer til at slå rekord, når det gælder turister. Hvis man dykker lidt ned i tallene, så er det især sommerhusudlejningen, der har biddrage til den positive udvikling.

- Vi har ikke fået de endelige tal endnu. Dem får vi senere på året fra Danmarks Statistik. Men alle prognoser viser, at den eksplosive udvikling fortsætter, og vi vil se en stigning på minimum 15 procent i antallet af sommerhusudlejninger, siger kommunikationsansvarlig i VisitVestsjælland, Mikkel Ais til Sjællandske.

Rekord på rekord 

Hvis procentstigningen på 15 holder stik, så kan den lægges sammen med sidste års stigning, der lå på 21 procent. Siden 2013 er udlejningen af sommerhuse steget med 54,6 procent.

Når folk besøger Slagelse Kommune, så er det altså ikke kun for at sidde i et sommerhus. Flere af kommunens turistattraktioner melder også om flere besøgende. Det er blandt andre Panzermuseum East og Trelleborg Vikingemuseum.