¨

Tur op i toppen af Storebæltsbroen på auktion – største hammerslag under indsamling

Vinderen kan nu komme en tur op og se Storebælt fra toppen af broen. Foto: Storebælt

Slagelse Kommune vandt Danmark på Auktion-prisen under årets Danmarks Indsamling. En tur op i toppen af Storebæltsbroen blev solgt for 23.275 kroner.

23.275 kroner.

Det er prisen for en tur op i toppen af pylonerne på Storebæltsbroen for to personer og en efterfølgende frokost med Slagelses borgmester, John Dyrby Paulsen (S).

I hvert fald er det, hvad arrangementet blev solgt for på Lauritz.com i sidste uge. Auktionen var en del af den store Danmarks Indsamling til fordel for verdens udsatte piger.

Og faktisk var det hammerslaget i arrangementet fra Slagelse Kommune, der var landets højeste i den konkurrence, hvor landets borgmestre dyster om det højeste hammerslag.

Dermed vinder kommunen Danmark på Auktion-prisen og det næste år kan John Dyrby Paulsen have en glasskulptur af kunstneren Mikkel Yerst – symbolet på sejren i konkurrencen - stående på sit skrivebord.

Hammerslaget på turen op i pylonerne lød på 19.000 kroner. Dertil kommer et hammerslagsgebyr og salær på 22,5 procent.

Weekendophold og sjælden koral også solgt

Foruden Slagelse deltog også Odsherred, Holbæk, Faxe, Vordingborg, Næstved og Lolland Kommuner også i konkurrencen.

Blandt andet havde Vordingborg sat et weekendophold for to personer på Møn på auktion. Turen indeholdt en guidet stjernevandring i Dark Sky Park, stjernemiddag, besøg på GeoCenter Møn og en vandretur på Camønoen med borgmester Mikael Smed (S). Weekendopholdet gik til 5.880 kroner inklusive salær.

Faxe Kommune satte en sjælden koral fra Faxe kalkbrud på auktion, og den gik til i alt 1960 kroner. I Odsherred Kommuner havde tre auktioner med hver ét billede af kunstneren Ingrid Britta Christensen. Billederne blev solgt for i alt 6.125 kroner.

Du kan se alle hammerslag her.

Sidste år var det Faaborg-Midtfyn Kommune, der vandt Danmark på Auktion-prisen, mens det året før var Lejre Kommune. Prisen har eksisteret siden 2017.

Danmarks Indsamling kulminerede med det store show i Musikkens Hus i Aalborg lørdag. I alt blev der indsamlet 71.708.044 kroner til fordel for verdens udsatte piger.

Indsamlingen var til fordel for verdens udsatte piger. Billedet her er fra Colombia. Foto: Andreas Beck

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App