¨

Tryk på knap sendte lydmand i døden

Foto: TV ØST

Det var lydmanden selv, der med et tryk på en knap kom til at åbne døren på en tourbus på Vestmotorvejen. Lufttrykket trak ham ud af bussen og i døden.

Alt ser ud til at have været lovligt på den bus, der i august kom til at koste den svenske stjerne Veronica Maggios lydmand Tom Hofvander livet.

Undersøgelser viser nemlig, at lydmanden selv kom til at trykke på den knap der åbnede døren, og sendte ham i døden.

Det var et uheld

Dermed er der tale om et hændeligt uheld konkluderer politiet, som netop har afsluttet efterforskningen.

Det skriver eb.dk.

- Måske ikke en smart indretning, men hverken ulovlig i Danmark eller Sverige. Undersøgelser og efterforskning af sagen er tilendebragt, og den er henlagt, uden at nogen stilles til ansvar, siger vicepolitikommissær Ove Pedersen fra Midt- og Vestsjællands Politi til avisen.

På vej til Sverige fra festival

Tom Hofvander var på vej hjem til Sverige efter en tour med den svenske popstjerne Veronica Maggio. Den svenske lydtekniker blev suget ud af tour-bussen efter årets Skanderborg Festival og fundet død på motorvejen ved Bjæverskov på Sjælland i august måned.

Hans tour-kammerater først opdagede først, at han manglede, da politiet kontaktede dem - og bussens chauffør opdagede først efter fem kilometer, at bussens dør var åben.

Politiet har nu afsluttet efterforskningen, som viser, at 58-årige musiker og far til to trykkede på en knap i knæhøjde ved siden af bussens bagdør. Den åbnede døren, og Tom Hofvander røg ud.

Ved ikke hvorfor knappen var der

- Vi har ingen info vedrørende, hvorfor knappen er eftermonteret og heller ikke nærmere om, hvem der har gjort det, siger Ove Pedersen til eb.dk.

Politiet kender ikke til andre sager, hvor en lignende knap er eftermonteret. De ønsker hverken at offentliggøre billederne af knappen eller oplysninger om bussens ejer, skriver netavisen.

/ritzau/

00:27 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App