Trusselsmand fængslet i tre uger

Den 31-årige mand fra Slagelse, der er anholdt og sigtet for at stå bag en sværm af bombetrusler mandag, er blevet varetægtsfængslet i tre uger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 31-årig mand fra Slagelse er blevet varetægtsfængslet i tre uger, sigtet for at have udsendt en sværm af trusler mod en række indkøbscentre, lufthavne, hospitaler og uddannelsesinstitutioner mandag eftermiddag.

Manden nægtede sig skyldig i anklagerne, men beviserne i sagen var alligevel så vægtige, at dommeren ved Retten i Næstved valgte varetægtsfængsle manden frem til den 9. november. Manden har kæret kendelsen til Østre Landsret.

Anklager Susanne Bluhm varslede ved grundlovsforhøret, at der er flere sigtelser på vej mod den 31-årige. Foreløbig er han sigtet for fire tilfælde af trusler.

Psykisk ustabil

Manden er krigsveteran, og er af politiet i forvejen kendt for at være psykisk ustabil.

Manden nægtede i retten dog selv, at han var psykisk syg, selvom hans familie i retten ønskede ham i behandling. Familien oplyser overfor TV ØST, at den anholdte igennem et stykke tid ikke har ønsket kontakt til familien.

At manden har haft problemer understreges dog af politiets arbejde.

Hans hjem var nemlig præget af et så "ubeskriveligt rod", at politiet ikke kunne foretage en systematisk ransagning af hjemmet. Politiet betegnede i retten hjemmet som ”nærmest ubeboeligt".

Den manglende ransagning betyder også, at politiet ikke har fundet den mobiltelefon, hvorfra truslerne er afsendt. Mobiltelefonen er dog ejet af manden, og politiets efterforskning gør det klart, at den er brugt på mandens adresse.