Trods roligt nytårsdøgn - brandfolk blev beskudt med fyrværkeri i Slagelse

Under slukningen af brand i en container blev der pludselig affyret fyrværkeri mod Slagelse Brand og Redning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En brandmand fra Slagelse Brand og Redning blev beskudt med fyrværkeri, da han var i gang med at slukke en brand i en container på Søndermarksvej i Slagelse nytårsnat.

På billeder fra stedet kan man se, hvordan brandmanden er i færd med at spule vand ned i den brændende container, da han pludselig bliver beskudt med fyrværkeri.

Grundet beskydningen blev slukningsarbejdet stoppet og politiet tilkaldt, som dog ikke fandt frem til, hvem der affyrede fyrværkeriet.

- Det lykkedes ikke at få fat i gerningsmanden eller -mændene, oplyste vagtchef ved Sydsjælland og Lolland Falsters Politi Kent Edvardsen tidligt fredag morgen til TV 2.

Havde politiet det, var den eller de ansvarlige blevet sigtet efter den nye paragraf 119b i straffeloven, der blev indført den 15. december sidste år og handler om angreb mod personer i offentlig tjeneste, herunder brandfolk og politiet.

Det er i skrivende stund ikke lykkedes TV2 ØST at få en kommentar fra Slagelse Brand og Redning.

Roligt hos Vestsjællands Brandvæsen

Hos Vestsjællands Brandvæsen, der dækker kommunerne Odsherred, Holbæk, Lejre, Sorø og Kalundborg kommuner, har man ikke oplevet at blive beskudt med fyrværkeri i nattens løb. 

Brandvæsnet har blandt været rykket ud til brande i containere og en bil i boligområdet Ladegårdsparken i Holbæk. 

Det overordnede billede står i skærende kontrast til forrige års uroligheder, hvor brandvæsnet flere gange blev beskudt med fyrværkeri i boligområderne Ladegårdsparken i Holbæk og Motalavej i Korsør.

På landsplan har der i nytårsdøgnet i alt været tre episoder, hvor brandvæsnet er blevet beskudt med fyrværkeri.

Det fremgår af Danske Beredskabers opgørelse. 

Sidste år var tallet 17.