Trelleborg slutter sæsonen med rekord

Det har været en god sæson på Trelleborg. Besøgstallet i 2015 slog alle tidligere rekorder med 55.220 gæster på vikingeborgen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en glad museumsinspektør, der kunne dreje nøglen på vikingeborgen Trelleborg, da sæsonen sluttede. I 2015 har antallet af besøgende overgået forventningerne i forhold til de forrige år.

I slutningen af sidste sæson havde Trelleborg knap 45.000 gæster, et antal der allerede da glædede overinspektør, Anne-Christine Larsen. Hun håbede, at besøgstallet i de kommende år ville nå de 50.000. Hun skulle kun vente et år for allerede i 2015 kom 55.220 gæster forbi vikingeborgen. Det er en stigning på 11.000 gæster eller på knap 25 procent i forhold til 2014.

- Det er vildt! Vi er så glade. Vi synes jo, at Trelleborg er et fantastisk sted, som har så meget at byde på, så det er skønt, at flere og flere besøger museet, siger overinspektør Anne-Christine Larsen.

 

Flere tilsmilende faktorer

Hun forklarer det flotte besøgstal med en kombination af forskellige faktorer: øget markedsføring af vikingeborgen, godt museumsvejr, Ny Trelleborg-projektet, den gratis adgang og den generelt stigende interesse for vikinger i Danmark og udlandet:

- Og så har vi haft flere aktiviteter på programmet i år med en lidt større bemanding, og det har været en stor succes. I sommer- og efterårsferien havde vi blandt andet gratis rundvisninger, hvor der på nogle ture var over 70 personer på én rundvisning. Og så skal vi heller ikke glemme årets vellykkede vikingefestival, som også havde rekordmange gæster, fortæller Anne-Christine Larsen.

 

Vinteren bruges på planlægning

Selvom sæsonen nu er slut, går de ikke i hi på vikingeborgen. De går i gang med at planlægge den kommende sæson med undervisning, udvikling af nye aktiviteter og vikingefestival så de forhåbentligt kan opnå en ligeså god sæson i 2016. I slutningen af januar vil vinderen af en arkitektkonkurrence blive fundet, her har de konkurreret om, hvordan Ny Trelleborg skal se ud.

- Vi håber, at vi får lov til at udstille alle projekterne, når afgørelsen er truffet, så vores gæster kan opleve både vinderprojektet og de andre forslag til, hvordan Ny Trelleborg kommer til at se ud, fortæller Anne-Christine Larsen. 

Museumsinspektøren tør ikke spå om, hvordan besøgstallet for 2016 bliver. Men hun håber, at det bliver endnu bedre, så udviklingen fortsætter.