Trelleborg nomineret til international arkitekturpris

Det kommende oplevelsescenter på Trelleborg ved Slagelse er nomineret til World Architecture Festival Awards i kategorien fremtidige kulturbyggerier.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det åbner først i 2020.

Alligevel er det kommende oplevelses- og videncenter på Trelleborg ved Slagelse nomineret til den prestigefulde World Architecture Festival Awards i kategorien fremtidige kulturbyggerier, hvor bygningen sidestilles med arkitektur fra hele verden.

Hos Nationalmuseet jubler man over nomineringen.

- Det er en stor anerkendelse med en sådan international nominering, men det fortjener projektet og Trelleborg også. Jeg ser frem til, at vi kan formidle historien om Trelleborg i et stykke moderne arkitektur, som føjer sig ind i landskabet og spiller op til Harald Blåtands borg, og det håber jeg, dommerpanelet vil honorere, udtaler Per Kristian Madsen, direktør for Nationalmuseet, i en pressemeddelelse.

quote Det er en stor anerkendelse med en sådan international nominering, men det fortjener projektet

Per Kristian Madsen, direktør for Nationalmuseet

Borgmester: Trelleborg er en usleben diamant

Borgmester i Slagelse Kommune, Stén Knuth (Venstre), glæder sig også over den store nyhed.

- Det giver god reklame for Slagelse Kommune og for vores kulturfyrtårn på Trelleborg. Trelleborg er en usleben diamant, som fortæller en unik historie om vores fortid. Nu sliber vi diamanten og viser den frem. Det glæder mig, at det nu også høster international anerkendelse, siger Stén Knuth.

Prisen uddeles ved World Architecture Festival i Berlin den 16-18. november, hvor der er 11 andre nominerede i kategorien fra lande som Australien, Canada og Rusland.

Det nye oplevelses- og videncenter ved Trelleborg forventes at åbne i 2020


Nyhedsoverblik