¨

Trelleborg får EU-støtte

Foto: TV ØST

Vikingecentret Trelleborg ved Slagelse deltager i et nyt EU-støttet projekt, der skal løfte fortidsarven fra vikingetiden.

Et EU-støttet projekt skal gøre os klogere på vikingetiden, og derfor får vikingecentret Trelleborg ved Slagelse en økonomisk håndsrækning. Det skriver Sjællandske.

Følg vikingerne

Projektet hedder Follow The Wikings, og i alt 14 partnere fra otte forskellige lande deltager i projektet, hvor der er afsat 15 millioner kroner til at gøre vikingetiden mere spændende. Pengene skal primært gå til at udvikle formidlingen.

- Der bliver bedre workshops for både personale og for besøgende, og der kommer til at være en øget markedsføring af vikingeoplevelsen. Det er simpelthen et kvalitetsløft til hele Trelleborg, siger Anne-Christine Larsen, der er overinspektør på Trelleborg, til Sjællandske.

15 millioner fra partnere

15 millioner kommer fra EU, mens partnerne selv skal smide 15 millioner kroner i puljen for at projektet kan realiseres. For vikingecentret Trelleborg skal projektet Follow the Wikings hjælpe dem med at komme tættere på deres mål om at lancere ’Ny Trelleborg’ i 2020.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App