Tre Slagelse-soldater dræbt

Tre soldater, udsendt fra Antvorskov Kasserne, blev i dag dræbt ved en eksplosion i Afghanistan.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre danske soldater blev i dag dræbt i Afghanistan, da en eksplosion ramte deres køretøj på Highway One, der er hovedvejen gennem det danske ansvarsområde. Det oplyser Hærens Operative Kommando (HOK), der har underrettet de pårørende.

Med de tre dræbte har Danmark i alt mistet 25 soldater på missionen.
De tre soldater var alle fra Gardehusarregimentet i Slagelse og en del af spejdersektionen i Stabs- og Logistikkompagniet. De var alle i det forreste køretøj i en kolonne, der var på vej fra basen Price til den fremskudte patruljebase Barakhzai, da køretøjet blev ramt af en eksplosion.

Ifølge HOK blev episoden straks meldt over radioen, og evakuering blev iværksat med det samme. Samtidig blev der ydet førstehjælp på stedet. Den resterende del af enheden sikrede området, og en vagthavende reaktionsstyrke Price blev sendt af sted for at støtte enheden.

De tre sårede blev hurtigt hentet med helikopter ved ulykkesstedet og fløjet til felthospitalet i Camp Bastion.
Desværre var skaderne så alvorlige, at de alle blev erklæret døde ved ankomsten til felthospitalet, fortæller chefen for
Hærens Operative Kommando, generalmajor Niels Henrik Bundsgaard.

- Vi har i dag mistet tre af vore soldater, der blev dræbt i det sydlige Afghanistan, da deres køretøj blev ramt af en
eksplosion. Det er et hårdt slag for os alle. Familie og pårørende til de faldne soldater er naturligvis hårdt ramt, og
det er med den største medfølelse, vi tænker på dem i denne svære tid. Styrken i Helmand er dybt berørt over at have mistet tre kammerater og kolleger, men vi gør, hvad vi kan for at støtte dem - de har fortsat en vigtig opgave at løse, siger Niels Henrik Bundsgaard.

Danmark har ca. 700 soldater i Afghanistan. De fleste befinder sig i den urolige provins Helmand i den sydlige del af landet.
/ritzau/