¨

Tre mænd dømt for Antvorskov-røveriet

Foto: TV ØST

Dommene stadfæstet på ni og otte års fængsel for røveriet mod Antvorskov Kaserne, hvorfra halvdelen af udbyttet ikke er fundet.

Østre Landsret har stadfæstet byrettens domme over tre mænd for det store våbenrøveri fra Antvorskov Kaserne den 4. januar 2009.

En tidligere sergent fra kasernen, 28-årige Thomas Loch Farvin, skal dermed ni år i fængsel for at have leveret den nødvendige insiderviden.

To andre mænd skal henholdsvis ni og otte år i fængsel. Det er Michael Heise Pedersen på 28 og Brian Hilliger på 29.

Ligesom ved byretten blev alle tre fundet skyldige efter anklageskriftet, som omtalte "særlig groft røveri, idet røveriet var rettet mod et militært anlæg, og der blev røvet et stort antal våben af særdeles farlig karakter". Strafferammen er 10 år. 

Landsretten tog også forsvarets påstand om erstatning for de våben, som blev stjålet, til følge. De tiltalte skal tilsammen betale 1.713.583 kroner

Halvdelen af de våben, der forsvandt ved det koldblodige røveri, er stadig som sunket i jorden.

- De må ligge samlet et sted, som kun de dømte kender til. Ellers var vi stødt på dem, siger efterforskningsleder Bent Ludvigsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Mange af de fundne våben er blevet beslaglagt i rockerkredse.

I byretten viste retssagen, at hele motivet var at sælge våbnene for at tjene på det. En joker i sagen er dog, at der stadig er en mand på fri fod, som aldrig er blevet identificeret.

For det var fire maskerede og bevæbnede mænd, der januarnatten i 2009 overmandede vagten på Antvorskov Kaserne og siden stak af med en mængde våben og våbendele.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App