Trafikuheld gav kortvarig prop på motorvej på en af årets største rejsedage

Der forventes mange biler på de danske motorveje. Især på strækningen mellem Ringsted og Storebæltsbroen kan trafikken gå hen at blive tæt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag i uge 29 er historisk set en af årets absolut travleste rejsedage, og i år er ingen undtagelse.

Flere danskere holder ferie hjemme på grund af corona-situationen, og det sætter sit præg på vejnettet.

- Vi forventer meget trafik på E20 især fra hovedstadsområdet mod Jylland. I seneste weekend har vi set stor trafik særligt på strækningen mellem Ringsted og Storebælt, siger vagthavende Nicholas Petersson fra Vejdirektoratet.

quote Vi håber, køen kan blive afviklet, inden den værste trafik sætter ind klokken 11

Nicholas Petersson, vagthavende, Vejdirektoratet

Selvom det først er fra klokken 11, at det store pres forventet at ramme, så er der allerede nu biler på vejene i en sådan grad, at det gav kø i begge vognbaner, da en afkørsel ved Korsør kortvarigt måtte spærres omkring klokken halv ti.

En bil havde ramt autoværnet, så vejhjælp måtte til stedet for at afhjælpe situationen.

- Det har givet en lille prop i trafikken på et uheldigt sted, men vi håber, køen kan blive afviklet, inden den værste trafik sætter ind klokken 11.

Travlhed på Storebælt

Status klokken lidt i 10 er dog, at der generelt er fri bane på alle landets veje. Aktuelt er der kun kø ved den dansk-tyske grænse i Jylland på vej mod Danmark.

Ferietrafikkens indtog på de danske veje i de seneste uger afspejler sig også i trafiktallene på Storebæltsforbindelsen.

I ugerne op til skolernes sommerferie var trafikken her i gennemsnit reduceret med en fjerdedel sammenlignet med sidste år. Men efter sommerferien anno 2020 er sat ind, har trafikmængderne nået næsten samme niveau som i sommerferien sidste år med 280.000 trafikanter i uge 28.

Lørdag i sidste weekend var der i perioder store køer i særligt vestgående retning på motorvejen frem mod Storebælt.