Træner tog fra Dubai til idrætshal - frygt for større smitteudbrud i Slagelse

En træner hjemvendt fra en rejse til Dubai har smittet flere håndboldspillere. Ifølge borgmesteren kan en sognelukning være på vej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et større smitteudbrud kan være under opsejling i Slagelse. Her er en træner i en sportsforening vendt retur fra en rejse til Dubai uden efterfølgende at have fulgt de foreskrevne vejledninger om isolation og test, oplyser borgmester John Dyrby Paulsen (S), der har orienteret byrådet om sagen, på baggrund af en artikel om sagen i Sjællandske.

- Det er rigtigt, at der er en træner, der har været i Dubai, som og har kastet sig direkte fra flyet ud i at træne nogle unge mennesker. Flere personer er her blevet smittet, siger John Dyrby Paulsen.

Ifølge kommunens oplysninger kom træneren hjem for en uge siden og har hverken ladet sig teste eller er gået i selvisolation.

Tirsdag blev træneren testet positiv for corona.

quote Det, synes jeg, er lidt at pisse på den situation, vi har i øjeblikket

John Dyrby Paulsen (S), borgmester

Borgmester: Unge har opført sig eksemplarisk

Derimod oplever borgmesteren, at de unge, som efterfølgende er konstateret smittet med corona, har udvist ansvar og fulgt anvisningerne. Flere af dem har dog nået at være til eksamen på gymnasiet, før de blev klar over, at de var smittet.

- De unge, jeg har kendskab til, har opført sig virkelig eksemplarisk og er gået i selvisolation. Men jeg kan ikke sige det samme om træneren, siger John Dyrby Paulsen og tilføjer:

- Det, synes jeg, er rigtig skidt – det er ikke at tage den her situation meget alvorligt, som de unge mennesker gør. Det, synes jeg, er lidt at pisse på den situation, vi har i øjeblikket. Det er ikke okay, siger borgmesteren.

Træningen er foregået på Gerlev Idrætscenter – men dem, der træner der, kommer ikke nødvendigvis fra Gerlev, forklarer borgmesteren.

Derfor er man nu i gang med smitteopsporing.

På nuværende tidspunkt har man ikke det fulde billede af, hvor de potentielt smittede bor, men hvis alle kommer fra samme landdistrikt, kan der blive behov for at lukke sognet ned, oplyser John Dyrby Paulsen.

Styrelsen for patientsikkerhed er med inde over dette arbejde.

Unge og deres forældre bliver smittet

Også i Næstved Kommune, nærmere betegnet Glumsø, holder man vejret og håber på, at en voksende smitte snart løjer af.

Antallet, der er testet positive med corona, er steget fra ni til 14 siden i mandags, og hvis tallet kommer op på 20 smittede over de seneste syv dage, så er alle betingelser, for at sognet skal lukke ned, opfyldt, fortæller centerchef Steen Andersen fra Næstved Kommune.

- Vi har ikke kunnet spore det tilbage til et sted eller begivenhed, siger han og peger blandt andet på, at det er 14 dage siden, man senest har haft et smittetilfælde på skolen i Glumsø:

- Det, vi gør nu, er, at vi har lavet en aftale med Falck om at oprette et testcenter med PCR-test uden tidsbestilling på Glumsø Skole nu på søndag, hvor vi opfordrer alle borgere i Glumsø til at møde op og blive testet.

Endvidere arbejder man her for at kunne sende sms'er ud til alle borgere i Glumsø, hvor vi gør opmærksom på muligheden for at blive testet på søndag.

Generelt viser opgørelserne fra Næstved Kommune, at smitten koncentrerer sig om de unge med tilhørende forældregeneration:

- Ser vi ud over hele kommunen er det primært de unge mellem 14-25 og borgere mellem 40-55, der er blevet smittet, siger Steen Andersen og tilføjer:

- Vi kan se, der er smitte på nogle af kommunens skoler, og derudover ved vi, at der sker smitte i hjemmet.

Muligheden for borgerne i Glumsø sogn kan blive PCR-testet nu på søndag vil foregå mellem ni og 16 på Susaaskolen afdeling Glumsø.