Traditionsrigt løb genopstår - ny pulje skal kickstarte motionsløb efter coronapause

NordBo Løbet bliver i år afholdt for 10. gang og markerer genåbningen af Slagelse Festuge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 26. juni bliver det igen muligt at snøre kondiskoene og deltage i NordBo Løbet ved Slagelse, der har flere løberuter for både børn og voksne.

Løbet skal kickstarte Slagelse Festuge, der løber frem til 3. juli.

- Det bliver rigtig godt. Jeg tror, at folk har behov for, sammen hver for sig, at komme ud og løbe en tur, fortæller Helle Madsen fra Slagelse Festuge.

- Vi har allerede over 100 tilmeldinger, og vi har sikret os, at vi kan afvikle løbet og samtidig overholde alle coronarestriktioner, siger hun.

Løbet arrangeres i et samarbejde imellem Slagelse Festuge, Team Hechmann Sport og den lokale ejendomsmægler Carsten Nordbo, der har opfundet løbet.

NordBo løbet, der er opkaldt efter en lokal ejendomsmægler, kan i år fejre 10 års jubilæum
NordBo løbet, der er opkaldt efter en lokal ejendomsmægler, kan i år fejre 10 års jubilæum Foto: Evan Foto

Støtte fra løbspulje

Fredag åbner Nordea-fondens nye løbspulje på i alt fem millioner kroner, der skal være med til at genstarte motionsløb rundt omkring i landet efter aflysninger og udskydelser på grund af coronavirus.

- De mindre lokale motionsløb udgør en vigtig del af det danske idrætsbillede både i de små bysamfund og i de større byer, hvor de er årlige aktive samlingspunkter for lokalbefolkningen. De bidrager til at skabe en klar identitet og styrker den lokale sammenhængskraft, udtaler Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Løbspuljen kan søges af foreninger, som vil arrangere mindre, lokale motionsløb med mellem 50 og maksimalt 500 deltagere, der foregår udendørs.

NordBo Løbet modtog støtte fra puljen i 2019, sidste gang løbet blev afholdt. Helle Madsen forventer at søge midler fra fonden igen i år. 

Nordbo Løbet har både løberuter for børn og voksne.
Nordbo Løbet har både løberuter for børn og voksne. Foto: Evan Foto

Nordea-fonden forventer at støtte op til 600 mindre lokale motionsløb.

- Vi kan selvfølgelig ikke på forhånd love støtte til nogle løb frem for andre. Men løb som Nordboløbet har fået støtte tidligere og er et godt eksempel på et løb, vi godt kunne forestille os at støtte igen, siger Henrik Lehmann Andersen direktør i Nordea-fonden.