Torben fik nok: Nu søger han job med papskilt på gaderne

53 år og fra Korsør. Jobsøgende. Træt af standardsvar. Det er Torben Svendsen, og han gør selv benarbejdet med jobsøgningen – i bogstavelig forstand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et utal af gange har han siddet foran computeren, hver gang med ivrige fingre. Elektroniske ansøgninger. Den 53-årige jobsøgende har søgt vidt og bredt efter en ny arbejdsplads.

Torben Svendsen har nemlig været uden arbejde i over et år, og han har i lige så lang tid forsøgt at få et nyt. Men de endeløse rækker af ansøgninger, han har sendt af sted, har ikke båret frugt.

- Jeg hørte ikke noget, da jeg sendte ansøgninger elektronisk, konstaterer han tørt.

Så der skulle ske noget nyt. Han huskede at have hørt om en person, der åbent på gaden skiltede med at søge job.

- Om det var på en t-shirt eller med et skilt, det kan jeg ikke huske, siger Torben Svendsen.

Han synes der for ikke, at hans fremgangsmåde er speciel som sådan. Han er jo blevet inspireret af en anden. Men ikke desto mindre fandt den 53-årige jobsøger fra Korsør et stykke pap og en tusch frem.

”ARBEJDE SØGES 22 10 84 60”

Op og ned ad gaden i Slagelse med skiltet på maven. Nu er han i hvert fald synlig.

- Jeg ved ikke nødvendigvis, hvem der søger arbejdskraft, og dem, der gør, kan jo ikke se, hvem der søger arbejde. Så jeg tænkte, hvis jeg gør det på den her måde kan de se, jeg søger arbejde, og så kan dem, der mangler arbejdskraft, henvende sig til mig, siger han.

Efter blot én dag på gaden, med skilt på bryst, er der sket mere fremgang i jobsøgningen end ved et år bag skærmen.

- Efter jeg havde gået med skiltet der, der blev jeg ringet op i går (tirsdag, red.) og tilbudt en samtale, lyder det optimistisk fra Torben Svendsen.

Facebook skabte muligheden

Torsdag, to dage efter skilteturen, skal han altså til samtale. Den lokale Slagelse virksomhed, der har kontaktet Torben, havde opdaget ham via Facebook.

- De havde set et billede, som en forbipasserende havde lagt op af mig på Facebook.

Selv er Torben Svendsen ikke på Facebook, så det er et forunderligt tilfælde, at det medie skulle føre de to søgende sammen. Om det så kaster et job af sig, det vil tiden vise. Men Torben Svendsen, 53 år, Korsør, han er beskedent optimistisk.

- Det kunne godt være. Vi må se.