To mænd får bøde for at moone politiet

To mænd blev i weekenden sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da de valgte at moone ad politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når man står foran politiet, så er det en god idé at beholde bukserne på, hvis man ikke ønsker en bøde.

Det måtte to mænd konstatere i weekenden, efter de hver især havde moonet politiet.

- En overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, som det handler om her, det er i udgangspunktet en bøde på 1.500 kroner. Det er tommelfingerreglen, forklarer Palle O. Hansen, der er kommunikationsmedarbejder hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Når du mooner, så er det egnet til at forstyrre den offentlige orden.

I Korsør var en større gruppe samlet på havnen fredag eftermiddag, hvorfor flere patruljer var til stede. Det var en 19-årig dog ikke helt tilfreds med, og derfor stillede han sig op på en forhøjning og moonede betjentene, mens han råbte ad dem. Han blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Læs også
Påvirket spøgelsesbilist stoppet på motorvejen - kørte ind i patruljevogn
Læs også
Påvirket spøgelsesbilist stoppet på motorvejen - kørte ind i patruljevogn

Natten til lørdag var den så gal igen i Nykøbing Falster. Her trak en 23-årig mand bukserne ned, spurgte ”er det her, man sætter sig”, og derefter klaskede han sin nøgne bagdel op på kølerhjelmen af patruljevognen. Også han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

- Det kan godt være, at det er uskyldigt, og der måske ikke er nogen, der bliver voldsomt krænket over det, men helt formelt set er det altså stadig en overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, som trækker 1.500 kroner. Og det er fjollet at bruge penge på det, lyder det fra kommunikationsmedarbejderen.

Ifølge Palle O. Hansen kan der være omstændigheder, der gør, at bøden bliver større eller mindre.